30. december 2011

Årets U16-præstation 2011: Nicolai Mørcke kåret


Afstemningen om årets danske U16-præstation i 2011 er nu slut, og rigtig mange læsere af "Kajaksporten i fokus" har afgivet deres stemme. Hele 148 personer har stemt med.

Rigtig mange U16-roere har ydet fornemme præstationer i 2011, hvilket ikke mindst kom til udtryk ved de nordiske mesterskaber i Sverige og Olympic Hopes regattaen i Polen.

Resultatmæssigt var det det bedste danske U16 NM i mange år. I alt vandt U16-landsholdet: 16 guld, 14 sølv-, og 5 bronzemedaljer i de i alt 18 discipliner. Ved Olympic Hopes regattaen var der desuden meget flotte resultater til bl.a. Emma Aastrand Jørgensen og Emilie Ahmt Petersen, begge Maribo i et særdeles skrapt internationalt selskab.

Så det har været en vanskelig opgave for læserne af "Kajaksporten i fokus" at vælge mellem de mange kvalificerede kandidater til prisen for årets U16-præstation 2011.

Efter optællingen af alle stemmerne blev det Vejles Nicolai Mørcke, der vandt med 39% af alle de afgivne stemmer. Emma Aastrand Jørgensen sikrede sig næstflest stemmer i afstemningen.

Vi bringer her et lille miniportræt af  Nicolai Mørcke.

Nicolai startede med at ro kajak som 12-13 årig, og kom på Vejle Kajakklubs kraftcenter tilbage i oktober 2009.

- Nicolai kender vi som den hurtige roer, men samtidig er Nicolai også kulturbærer, fortæller hans træner Christian Nielsen.

- Han er en af de roere som klarer sig godt i skolen, som får fritid, familie, sport og skole til at gå op i en højere enhed samtidig med en kæmpe træningsiver.

- Selvfølgelig er træningsmængden høj, men Nicolais talent ligger ikke nødvendigvis i hvad og hvor meget træning han laver, men nærmere i hvordan han udfører træningen. På alle træningspas er fokus sat på målet med træningen og ikke blot at udføre den, fortæller Christian Nielsen.

Nicolais fremgang har hele tiden været markant, dog er det først det sidste år, at han har gjort sig rigtig bemærket nationalt.

- Jeg tror, at Nicolai fortsætter med at træffe de rigtige valg for ham selv og udvider sin erfaring - og derved bliver ved med at rette de små detaljer, der gør den store forskel.

Nicolai  blev bl.a. en stor medaljesluger bl.a. ved dette års NUM i Sverige, hvor høsten i U16-klassen bestod af ikke mindre end 6 medaljer:

Guld K4 500 meter
Guld K2 2500 meter
Guld K2 500 meter
Guld K1 4 x 200 meter stafet
Sølv K1 500 meter
Sølv K1 2500 meter

Landstræner René Olsen har også Nicolai Mørcke med i den nye U18-landsholdsbruttotrup for 2012, så mon ikke der følger flere flotte præstationer og resultater i den kommende sæson!