20. december 2011

Årets senior præstation 2011: Jimmy Bøjesen løb med prisen


I går kunne Jimmy Bøjesen fejre sin 21 års fødselsdag og efter afstemningen om årets præstation i dansk kajaksport, er der dukket en ekstra gave op.

Struer-roeren kan nemlig nu glæde sig over, at læserne af "Kajaksporten i fokus"  har kåret ham som vinder af kategorien årets seniorpræstation 2011 med 58% af stemmerne i kategorien.

I 2005 startede Jimmy Bøjesen  med at ro kajak i Struer, da han var stoppet med fodbold efter en knæskade. Allerede året efter vandt han sin første DM-medalje. Siden er det gået slag i slag og i begyndelsen af 2011 blev han optaget på DKF´s elitecenter i Bagsværd.

Jimmy Bøjesen fik en kanon start på sæsonen ved World Cup 2 i Tjekkiet, og ikke mindst i sin første internationale seniorsæson i enerkajak. Det blev nemlig til finaledeltagelse i både K1 200 meter og K1 500 meter, og dermed overgik Struer-roeren sine egne forventninger.

Ved World Cup 3 i Duisburg roede han sig videre ind i verdenseliten på 200 meter distancen med en fornem 4. plads.  

Senere ved VM i Ungarn hentede han så sin første senior VM-medalje, da det blev til bronze i 4x200 meter stafet sammen med Lasse Nielsen, Casper Nielsen og Kasper Bleibach.  I enerkajakken over 200 meter opnåede han desuden en 9. plads, og det udløste en dansk nationsplads ved OL på distancen.

Om Struer-roeren også selv kan veksle nationspladsen til en OL-billet afgøres i løbet af foråret.

DKF vil i sine bestræbelser på at stille med den hurtigste ved OL båd åbne muligheden for at andre roere kan udfordre Jimmy Bøjesen i K1 200 meter, har forbundet meldt ud. Dog er Jimmy Bøjesen sikret den ene K1 plads til de to World Cups i henholdsvis Poznan og Duisburg.

Den hurtigste dansker ved Copenhagen Spring Regatta ud over Jimmy Bøjesen vil blive tilbudt den anden World Cup plads. Derved møder Jimmy Bøjesen og udfordreren hinanden ved 3 stævner (CSR og to World Cups).

OL-indstillingen til DIF sker herefter på baggrund af ”bedst ud af tre", lyder det fra DKF.

Så mens vintertræningen kører på fuldt tryk i bestræbelserne på at komme med til OL i London, så kan Jimmy Bøjesen glæde sig over skulderklappet og den nye hæder for årets seniorpræstation 2011.