13. december 2011

René Olsen bliver ny landstræner og kan fortsætte på marathonlandsholdet


René Olsen fra Silkeborg bliver ny U18- og U23-landstræner, skriver Dansk Kano og Kajak Forbund idag i en pressemeddelelse. Han afløser dermed Michael Fjeldvig, der har haft posten de sidste 3 år.

Der har været en flok ansøgere og også flere kvalificerede, fortæller sportschef Mikkel von Seelen. Det helt konkrete ansøgertal vil han dog ikke ud med.

Valget er faldet på René Olsen, da han både har den teoretiske og den praktiske erfaring til at føre vores U18- og U23-satsning skridtet videre, fortæller sportschefen.

- Udgangspunktet for det nye landstrænerjob er, at René Olsen skal være i Bagsværd-området 2-3 gange om ugen, og han får også en slags base i Idrættens Hus, fortæller Mikkel von Seelen.

Planen var ellers indtil for nylig, at René Olsen skulle være klubtræner i Maribo Kajakklub for klubbens drengeroere. Også en række roere fra Marselisborg og Skanderborg har hidtil haft ham som personlig træner.

Den 35-årige marathonroer får mulighed for at fortsætte sin egen karriere på marathonlandsholdet, idet sportschef Mikkel von Seelen med den nye ansættelse ikke samtidig har forlangt, at han stopper sin egen aktive karriere. Som aktiv roer repræsenterer René Olsen Maribo Kajakklub.

- Prioriteringen ligger naturligvis helt klart på landstrænerjobbet, men hvad han selv har lyst til at træne i fritiden, det blander vi os ikke i, siger Mikkel von Seelen. I Silkeborg har René Olsen længe haft sin daglige træning, og han har i lang tid trænet med på meget af Kraftcenter Silkeborgs træning.

Heller ikke landstræner Martin Hald ser problemer i René Olsens aktive marathonkarriere.

- Jeg er sikker på, at René meget velovervejet har planlagt, hvad der skal til for, at han kan give de unge roere de bedste forberedelser, samtidig med han fortsætter sin egen målrettede træning i fritiden, siger Martin Hald.

- Derimod vil der ikke længere være mulighed for, at René Olsen kan være personlig træner for nogen roere, fortæller sportschef Mikkel von Seelen.

Landstræner Martin Hald ser frem til at få en ny trænerkollega på U18- og U23-landsholdene.

- Jeg glæder mig til at samarbejde med René Olsen. Jeg kender René som en yderst kompetent og fagligt dygtig person indenfor træningsfysiologien og træningsplanlægning, siger Martin Hald.

- Jeg er sikker på René vil kunne tilføre vores meget talentfulde unge roere en ambitiøs og hårdt arbejdende indstilling som ham selv, siger han.

René Olsen uddanner sig for tiden på Aarhus Universitet, hvor han læser idræt og er ved at færdiggøre sin bachelor. Samtidig er han også i gang med Idrættens trænerakademi, fortæller sportschef Mikkel von Seelen.

Hidtil har René Olsen erhvervsmæssigt arbejdet som livredder og arbejdet i Fitness World.

René udtaler selv i en pressemeddelelse fra forbundet: Jeg er utrolig glad for, at DKF har givet mig chancen i mit drømmejob.

- Danmark har i mange år været en skandinavisk magtfaktor i ungdomsklasserne og jeg glæder mig til udfordringen med at motivere denne store talentmasse til at tage skridtet op i verdenseliten, siger han i pressemeddelelsen.

Med ansættelsen af René Olsen vil både U16-, U18- og U23-landstrænerne være bosiddende i Silkeborg, idet Silkeborg Kajakklubs cheftræner Finn Pape samtidig også er U16-landstræner.