4. juni 2012

DKF´s OL-indstilling i K1 200 meter skaber stor debat

Jimmy Bøjesen valgte at blive på land i weekenden.  Arkivfoto: Das Büro.

Weekendens Bagsværd regatta bød på et bemærkelsesværdigt løb og drama på og uden for banerne i K1 200 meter hos herrerne.

Efter maj måneds to World Cup stævner i Polen og Tyskland, hvor Jimmy Bøjesen og Kasper Bleibach begge stillede op for at kæmpe om OL-pladsen i K1 200 meter, som Jimmy Bøjesen sikrede Danmark ved VM i Ungarn, trak Kasper Bleibach det længste strå med marginalt bedre tider og placeringer.

Helt til tops lykkedes det dog ikke at komme nogen af roerne, da Jimmy Bøjesen i Duisburg blev nr. 4 i B-finalen i tiden 35.863 og Kasper Bleibach nr. 3 i samme B-finale i 35.838.

Lige inden Bagsværd regattaen, hvor alle danske roere kunne stille op mod hinanden, havde Dansk Kano og Kajak Forbund indsendt indstillingerne til DIF om pladsen i K1 200 meter til OL, og peget på Kasper Bleibach ud fra de fastlagte udtagelseskriterier om "bedst ud af 3 løb".

Jimmy Bøjesen var tilmeldt til Bagsværd regattaen, men landsholdsroeren havde valgt at bruge weekenden på helt andre ting end kajak, og debatten om DKF´s OL-indstilling i K1 200 meter har også fået frit løb den sidste uge.

- Jeg kender desværre til de problemer der har været undervejs, jeg har alt respekt for Kasper Bleibach og ønsker ham tillykke med pladsen. Men havde selvfølgelig helst set Jimmy ro K1 200 m, og håber DKF og Team Danmark tænker på, hvem der skal ro K1 200 m i fremtiden, lyder det i en kommentar fra Lars Bøjesen på debatsiden som Kajaksporten i fokus har på Facebook.

Bagsværd regattaen i weekenden viste samtidig at danmarks pt. hurtigste mand på distancen K1 200 meter - men uden Jimmy Bøjesen til start - lige nu er Casper Nielsen fra Gladsaxe.

Casper Nielsen vandt nemlig Bagsværd Regattaen foran OL-indstillede Kasper Bleibach og Esben Østergaard fra Odin i Odense. Sidstnævnte roer er ikke på elitecentret, men var altså i stand til at presse både Casper Nielsen og Kasper Bleibach til det yderste og kun 73/100 dele skilte guld fra bronze i løbet.

Esben Østergaard er efter Bagsværd Regattaen blevet udtaget til U23 EM i juli i Portugal i K1 200 meter.

Resultater fra Bagsværd regattaen 2012, mænd K1 200 meter.

1
Casper NielsenGladsaxe00:38:007
2
Kasper BleibachMaribo00:38:032
3
Esben ØstergaardOdin00:38:080