20. december 2011

Årets U18 præstation 2011: Lasse Bro Madsen blev stemmesluger

Lasse Bro Madsen fra Vallensbæk Kano og Kajak Club er Danmarks bedste U18-roer på drengesiden. Han er ud af en aktiv kajakfamilie, og har roet lige siden han som 9-årig  kunne hoppe ned i en børnekajak.

- Vallensbæk-roeren har stort set været suveræn på vandet lige siden han var U12 roer, og har siden vundet et hav af medaljer nationalt og internationalt

I sidste uge modtog han en fornem pris og et rart kontant beløb fra Vallensbæk Kommune nemlig Hockerups Mindepris 2011, og nu kan han også glæde sig over hæderen for årets U18-præstation i 2011.

62% af stemmerne fra læserne af Kajaksporten i fokus gik nemlig til 17-årige Lasse Bro Madsen i afstemningen om årets bedste U18-præstation i 2011.

Og det blev et ganske udbytterigt år for den unge Vallensbæk-roer med mange flotte præstationer.

Lasse Bro Madsen sikrede sig bl.a. i august en flot 8. plads ved junior VM i Tyskland i enerkajak over 200 meter, hvor han blot var 1 sekund fra en bronzemedalje. Derudover hentede han et fint resultat hjem ved VM med en 3. plads i B-finalen i K1 1000 meter.

Ved EM for juniorer og U23 i Kroatien i juli blev han desuden nr. 9 i både K1 1000 meter og K1 200 meter.

Et stort antal DM- og NM-medaljer blev nærmest traditionen tro ligeledes hevet hjem i årets løb.

Og fremtiden giver forhåbninger om mere metal.

Fornylig har han fået mulighed for at være med i træningen på DKF´s elitecenter i Bagsværd sammen med seniorroerne, og forbundet håber da osse på kajaktalentet fremover.

- Lasse har behov for en skærpet sparing for at videreudvikle sig yderligere. Hans fokus vil i første omgang være EM for juniorer 2012.

Samtidig er Lasse et talent som landsholdsledelsen har forhåbninger til og gerne vil se i både konkurrence og træningssituationer, siger sportschef Mikkel von Seelen fra Dansk Kano og Kajak Forbund, der derfor har inviteret stortalentet med til elitecentertræningen.

Lasse Bro Madsen har været fast på landsholdet, siden han som andenårs U14-roer, blev udtaget første gang til de Nordiske Mesterskaber i U16-klassen.