21. december 2011

Årets marathon præstationer 2011: Sofie Aastrand Jørgensen og Birgit Pontoppidan kåret

I afstemningen om årets marathonpræstationer 2011 var det kvinderne der løb med stemmerne.

Maribos Sofie Aastrand Jørgensen var nomineret i både marathon K1, marathon K2 og i U23 klassen, og Gladsaxes Birgit Pontoppidan var nomineret i marathon K2 sammen med sin makker Sofie Aastrand Jørgensen.

Og de to kvinder løb også med sejren i de 3 afstemninger. Sofie Aastrand fik således flest stemmer i både marathon K1 og U23-kategorien, mens Birgit Pontoppidan og Sofie Aastrand Jørgensen sammen vandt marathon K2-afstemningen.

De to kvinder har gennem hele 2011-sæsonen både været K2-makkere, men også konkurrenter i K1, og det udgangspunkt har kastet masser af flotte præstationer af sig

Sofie Aastrand Jørgensens imponerende sæson gav fornemt udbytte i form af bl.a. U23 EM K1 guld og U23 VM K1 sølv. Derudover vandt hun også Dalsland Kanot marathon 2011.

Birgit Pontoppidan vandt bl.a. World Cup sølv i K1, EM sølv i K1, Amager Strandpark Rundt 2011 og DM marathon i K1.

Og både for Sofie og Birgit var VM i Singapore afslutningen på en særdeles succesrig sæson.

Verdensmesterskaberne i U23-klassen blev en sand triumf for Sofie Aastrand Jørgensen. Efter en del dramatik både til lands og til vands kunne den talentfulde Maribo-pige efter VM-løbet kalde sig verdens næstbedste i K1 i sin aldersklasse.

Birgit Pontoppidan og Sofie Aastrand Jørgensen blev samtidig nummer fem i kvindernes toerkajak efter et velgennemført løb lige under halvandet minut efter de ungarnske vindere i seniorklassen.

Det var første gang, at den nye danske toerkajak med Birgit Pontoppidan og Sofie Aastrand Jørgensen deltog ved VM, og de fulgte dermed flot op på den mangeårige danske tradition med topresultater ved VM i kvindernes toerkajak.

- Sofie og jeg havde et rigtig godt K2-løb i Singapore, hvor vi begge var meget tilfredse med både resultatet og måden, vi roede løbet på, fortæller Birgit Pontoppidan efter kåringen af årets marathonpræstationer 2011.

- Vi greb alle de chancer vi fik undervejs, og fik det optimale ud af dem. Et sammenstød af flere både efter de første 200 meter isolerede førerfeltet meget tidligt, hvor vi desværre røg ned i andengruppen.

- Men med de fire både, der var stukket af ved begyndelsen, var den derudfra bedste placering, vi kunne opnå en femteplads. Så ud fra de omstændigheder vi var givet, var det en succes at blive nummer fem og at ro de franske piger af hængeren undervejs, samt at vinde slutspurten over svenskerne.

- Med lidt held og mere rutine, kan vi måske træde ind i medaljerækken en anden gang, vurderer Birgit Pontoppidan.

Og de to kvinder er da også i fuld sving med vintertræningen, hvor bl.a. et World Cup stævne på Bagsværd sø og VM i Italien venter næste år.