10. december 2011

OL-deltagere holdes i kort snor med Facebook, Twitter og blogging

Den danske kajakroer René Poulsen er med på noderne,
når det gælder brugen af sociale medier, men IOC mener, at
udøverne under selve OL skal følge særlige regler.
Den internationale olympiske komité (IOC) offentliggjorde i denne uge, at brugen af de sociale medier, blogs og internet under det kommende OL i London vil være underlagt stramme regler.

Udøverne må f.eks. kun lave beretninger i en dagsbogsform samt skrive i ’jeg-person’. Det er samtidig ikke tilladt at udtale sig om andre udøvere eller andre konkurrencer.

Udøverne må heller ikke uploade egne videoer fra de olympiske arenaer eller fra den olympiske by. Fotos må dog gerne postes på de sociale medier men kun, hvis det er af udøverne selv eller med samtykke fra andre på billedet.

Begrundelsen er, at det kun er de akkrediterede mediefolk, som skal vise de levende billeder fra OL og samtidig at OL-byen, hvor atleterne bor, skal være en mediefri zone.

Men mediefolkene vil aldrig kunne fortælle den samme historie, som en udøver ville kunne gennem en personlig video.

Samtidig kan reglerne medføre, at atleterne vil blive så bange for en udvisning fra OL, at de slet ikke tør tweete eller poste til sociale medier. Ikke engang de olympiske ringe må udøverne anvende på deres hjemmesider, fremgår det af mediereglerne.

Du kan læse IOC´s regler for brugen af de sociale medier, blogs og internet under det kommende OL i London her.