1. januar 2012

Ingen U23 kvinder udtaget til landsholdsbruttotruppen i 2012

Henriette Engel Hansen er pt. eneste danske kvinde på elitecentret, og der er ikke udtaget nogen U23-kvinder til bruttolandsholdstruppen i 2012.
Til den nye sprint U23-bruttotrup har landstræner René Olsen netop udtaget 12 roere, men der er ikke udtaget nogen U23-kvinder.

Det kunne tyde på, at der ikke er prioriteret landsholdsdeltagelse for ret mange andre sprintroere end Henriette Engel Hansen i 2012.

Dansk Kano og Kajak Forbund har i forbindelse med indstillingerne omkring OL i London til sommer meldt ud, at på K1 500 meter vurderer forbundet ikke, at der er en reel udfordrer til elitecenterroeren Henriette Engel Hansen.

Ved DM sprint i 2011 vandt Henriette Engel Hansen i sikker stil både K1 200 meter og K1 500 meter.

På 200 meter var der et spring på 2-3 sekunder ned til nr. 2 og 3, som var Vejles Anne Nielsen og Gladsaxes Birgit Pontoppidan.

På 500 meter distancen var springet  ved DM 7-12 sekunder ned til henholdsvis Birgit Pontoppidan og Emma Broberg fra Hvidovre.

Efterfølgende har der været afholdt DKF-testsamling i oktober, hvor landstrænerne har gennemført yderligere iagttagelse med henblik på sammensætningen af den nye bruttotrup.

Sportschef Mikkel von Seelen bekræfter, at det er korrekt, at der ikke er udtaget nogen U23 kvinder til bruttotruppen i 2012.

Kajaksporten i fokus har spurgt sportschefen, om baggrunden for de manglende U23-kvinder i landsholdstruppen skyldtes, at niveauet af DKF ikke er vurderet som tilstrækkeligt.

- Det er meget godt formuleret, forklarer Mikkel von Seelen om de manglende kvinder i truppen.

Om de danske U23-landsholdskvinder muligvis kunne få en chance ved NM i Finland i 2012 er pt. ikke afklaret. I 2011 var der dog prioriteret dansk NM-deltagelse for kvinderne i U21-klassen.

Spørgsmålet er så hvad fravalget af kvinder i U23-truppen kan få af betydning for 2012-sæsonen og for fremtiden for dansk kajakroning på kvindesiden.

Uanset hvad ser det dog pt. ud til, at det bliver kraftcentrene, der skal sikre en fortsat udvikling af U23-kvinderne herhjemme.

Har du en mening om dette emne, så vil bloggens redaktør gerne høre fra dig på ungdomskajak@gmail.com til en opfølgende artikel. Skriv med det samme!