28. august 2012

Ny kraftcenterstruktur i DKF: Uafklarede planer skaber et forandringsår i 2013




I januar 2012 inviterede DKF de danske kajakklubber til et visionsmøde om ungdomsudvikling og kraftcenterstruktur, således at en ny elitestrategi for 2013-2016 kunne udvikles.

Det udmøntede sig ved den lejlighed i en debat hvor mange forskellige synspunkter blev lagt frem i forhold til de nuværende kraftcentre. Nogen klubber ville gerne holde fast i de nuværende kraftcentre, mens andre ville reducere antallet af centre og styrke disse.

Nu viser det sig, at 2013 i praksis ser ud til at blive et forandringsår, erfarer Kajaksporten i fokus.

Dels skal DKF nu på udkig efter en ny sportschef, da Mikkel von Seelen stopper pr. 1. oktober 2012 og bliver ny sportschef i Dansk Svømmeunion.

Dels er der fortsat usikkerhed om hele økonomiske grundlag for elitestrategien bl.a. også i forhold til Team Danmark midlerne.

Kajaksporten i fokus erfarer, at DKF lige før Mikkel von Seelen valgte at skifte job meldte ud, at de nuværende 7 kraftcentre nu skal gøre sig klart, om de er interesseret i at blive et såkaldt supercenter i DKF-regi.

Et supercenter skal på mange måder fungere som et elitecenter med fokus på trænere, bomuligheder, uddannelse, sportsligt støtteapparat, unge-støtteapparat, organisation og ledelse, finansiering og rekruttering af roere.

Med hensyn til rekrutteringen forventes det fra DKF´s side, at et supercenter har et atletgrundlag på omkring 100 ungdomsroere at udvælge fra, erfarer Kajaksporten i fokus.

DKF lægger desuden op til, at det økonomiske grundlag pr. år skal ligge i omegnen af 500.000 kr. pr. supercenter, bestående af klubtilskud, DKF støtte, kommunal støtte, egenbetaling og sponsorer.

Forbundet forventer, at der kan etableres 3-4 supercentre i Danmark.

Idag findes 7 kraftcentre:

Kraftcenter Gladsaxe (361, Nybro Furå og Gladsaxe)
Kraftcenter København (Neptun, Hellerup, Sundby, Esrum og Hvidovre)
Kraftcenter Vallensbæk (Vallensbæk og Sorø)
Kraftcenter Silkeborg (Silkeborg og Limfjorden)
Kraftcenter Vejle (Trekantsområdet og Fyn)
Kraftcenter Vest (Struer, Holstebro)
Kraftcenter Lolland (Maribo)

De nye supercentre skal udpeges ultimo november 2012, med mindre processen nu udskydes eller ændres som følge af, at forbundet skal finde en ny sportschef efter det i går blev offentliggjort at sportschef Mikkel von Seelen stopper 1. oktober 2012.

I forbindelse med  Mikkel von Seelens fratræden som sportschef har DKF´s formand Ole Tikjøb udtalt i en pressemeddelse i går:

- Det er naturligvis et ubelejligt tidspunkt, da planerne for den næste olympiade skal udarbejdes nu. Men på et andet tidspunkt, ville det være før en træningslejr, et World Cup eller et VM - så noget godt tidspunkt findes ikke, siger DKF´s formand Ole Tikjøb i pressemeddelelsen.

- Dette giver os mulighed for, på strategisk plan at udarbejde masterplan for eliten, og så lade en ny sportschef stå for implementeringen. Det kan faktisk vise sig at være en relativ ideel måde, når der skal skiftes sportschef, udtaler Ole Tikjøb.