7. august 2012

Flot førstedag ved OL i kajak




Kim Wraae og Emil Stær. Foto: Das Büro for Team Danmark
Danmark stillede til start med to både på førstedagen af OL i London. Det var René Holten Poulsen i enerkajak 1000 meter samt Kim Wraae og Emil Stær i toerkajak over 1000 m. René var første dansker på vandet, og vandt sit indledende heat foran blandt andet den tidligere olympiske mester Eirik V. Larsen fra Norge. En halv time efter var det Kim og Emils tur, og de lagde ud med en femteplads. Begge både var hermed klar til semifinalen.

OL stævneskemaet er noget utraditionelt, da der er markant mindre pause mellem de indledende heat og semifinalerne. René havde for eksempel blot omkring en time efter sin indledende løb, inden han skulle på vandet igen til semifinalen. Det forhindrede dog ikke René i at ro sig ind på en tredjeplads, og han er derved klar til onsdagens finale. René var lettet efter semifinalen og sagde, at det han frygtede mest er semifinalen, for der er alt at tabe, mens når man kommer til finalen, så er der alt at vinde, fortæller han i en pressemeddelelse fra DKF.

Det var en god fornemmelse at kunne sætte et flueben for godkendt udfor semifinalen. René vurderer, at Adam van Koeverden fra Canada, som også vandt semien, må påtage sig favoritværdigheden på onsdag, men at alle 8 til start kan blande sig i medaljerne på den rigtige dag. René er dog optimistisk, og ser sine egne
chancer som ganske gode, skriver forbundet i pressemeddelelsen.

 Toerkajakken blev nummer fire, efter de var lidt uheldige med lodtrækningen til semifinalen. Dermed må de to desværre nøjes med B-finale på onsdag. Emil udtalte efter løbet, at det egentlig gik rigtig fint efter de første 150 meter, men at de simpelthen havde tabt for meget på starten, og det fik de aldrig hentet igen.

De to roere var skuffet over toerkajakresultatet i dag, men er fuldt klar til at revancherer sig i morgendagens firerkajak, hvor de ror med René og Kasper Bleibach.

Dronning Margrethe fulgt øvrigt kajakløbene live på rostadion på OL-førstedagen.

Resultater fra førstedagen på disse links:

K1 1000m

K2 1000m