31. juli 2012

Danmark suverænt bedste nation ved NM i Finland

Hele det danske hold ved NM i Finland.

Ved de nordiske mesterskaber for U16, U18 og U21 i Tampere i Finland, var der ingen tvivl om, hvilket skandinavisk land, der samlet set var bedst: Danmark!

Og det er langt fra første gang, at Danmark har været mest vindende ved NM, men ved dette års mesterskaber kan man godt sætte betegnelsen overlegne på de danske præstationer. De danske roere, klubber og landsholdstrænere kan med rette være stolte.

Der er tilsyneladende noget i træningen og talentudviklingen, der fungerer markant bedre i Danmark end i de øvrige nordiske lande, når den danske medaljesucces kan gentages år efter år.

De danske U16-drenge vandt ved NM samlet 9 guldmedaljer, 5 sølvmedaljer og 3 bronzemedaljer. Næstbedste nation blev Sverige med 9 medaljer mod Danmarks 17 medaljer. Alle guldmedaljer der kunne vindes gik til Danmark.

Pigerne i U16-klassen fik 9 guldmedaljer, 9 sølvmedaljer og 2 bronzemedaljer med hjem, og udraderede de øvrige skandinaviske lande, og tog alt hvad der kunne vindes af guldmedaljer i denne aldersklasse.

I U18-klassen hos drengene blev det til 7 guldmedaljer, 5 sølvmedaljer og 4 bronzemedaljer, mens Norge blev næstbedste nation med i alt 5 medaljer.

U18-pigerne gjorde det også rigtig godt og vandt 7 guldmedaljer, 6 sølvmedaljer og 2 bronzemedaljer foran Sverige, der blev næstbedste nation med 9 medaljer.

I U21-klassen hev Danmark også de bedste resultater hjem, da det blev til 5 guldmedaljer, 3 sølvmedaljer og 3 bronzemedaljer for herrerne og 4 guldmedaljer, 4 sølvmedaljer og 5 bronzemedaljer hos kvinderne.

Til næste år afvikles NM for U16, U18 og U21 i Danmark og mon ikke en ny rød-hvid medaljefest venter!

NM-guld til de danske U16-piger i 4 x 200 meter stafet. Foto. Tom Skovgaard Jensen.

Stas Magdych og Søren Maretti på vinderkurs i U16 K2 2500 meter.

Det var ikke så få gange, at Danmark stod øverst på skammelen ved NM i Finland.
Foto: Tom Skovgaard Jensen