4. januar 2012

Silkeborg Kajakklub har 17 roere på bruttolandsholdene i 2012


I sæsonen 2012 venter en række spændende opgaver for Silkeborg Kajakklub, fortæller cheftræner Finn Pape på klubbens hjemmeside.

Silkeborg Kajakklub er stærkt repræsenteret på Dansk Kano og Kajak Forbunds mange bruttolandshold i 2012, og kombineret med talenterne på klubbens 4 træningshold (Kraftcenter-holdet, Kap 1, Kap 2 og Kap 3) venter en spændende stævnesæson.

Silkeborg Kajakklub er flot repræsenteret på DKF´s bruttolandshold i 2012, fortæller han:

Elitecentret
Emil Stær og Nikolaj Dagnæs er fast tilknyttet DKFs Elitecenter, dvs. senior A-landsholdet.

U18 og U23-landsholdene
Nikolaj Dagnæs, Niklas M. Hansen, Jeppe Jensby, Casper Pretzmann og Morten Graversen er alle udtaget til DKFs fælles U18/U23 bruttolandshold.

U16-landsholdet
Mikkel Thybo, Nanna Aagaard, Marie Ingemann, Christina Winther, Katrine Græsbøll Christensen, Morten Graversen, Mads Brandt Pedersen, Søren Maretti, Anne-Sofie Winther, Emil Skovgaard og Cathrine Rask er alle udtaget til DKFs U16 bruttolandshold.

Med udtagelse af disse 17 personer er Silkeborg Kajakklub den danske kajakklub, der har flest udtaget til Dansk Kano og Kajak Forbunds forskellige bruttolandshold.

Næstflest udtagelser har Maribo Kajakklub med 11 udtagelser og Kanoklubben 361 med 8 udtagelser, skriver klubben på sin hjemmeside.

Senior A-landsholdet har OL i London og EM sprint for i Kroatien, som de største opgaver i 2012. Og både Emil Stær og Nikolaj Dagnæs har gode muligheder for at blive udtaget til disse opgaver, vurderer Finn Pape.

U18 og U23-landsholdet har U18/U23 EM sprint i Portugal som vigtigste stævne i 2012, og dernæst U18 og U21 Nordiske Mesterskaber i Finland, som næstvigtigste stævne.

Størst mulighed for Silkeborg-udtagelse til U23 EM ligger nok ved Nikolaj Dagnæs, og til U18 EM ved Jeppe Jensby og Casper Pretzmann, vurderer Finn Pape.

For Niklas M. Hansen vedkommende er 2012 sæsonen hans første i senior-klassen og det er nok mest realistisk, at U21 NM bliver det internationale stævne, Niklas M. Hansen skal forvente at kunne kvalificere sig til i 2012, siger Finn Pape.

Morten Graversen er fortsat U16 i 2012, men er pga. flotte præstationer i 2011 udtaget til den nye U18 bruttotrup. Men Morten Graversen skal først og fremmest sætte næsen op efter udtagelser i U16 klassen, lyder det fra cheftræneren.

På U16-landsholdet bliver det spændende at se hvor mange af Silkeborg Kajakklub unge talenter der opnår udtagelse til U16 NM i Finland og Olympic Hope regatta i Ungarn eller Høstregtta i Sverige, der ligger i samme weekend, siger Finn Pape.

I 2011 opnåede Mikkel Thybo, Nanna Aagaard, Katrine Græsbøll Christensen, Søren Maretti og Anne-Sofie Winther udtagelse til U16 NM.  De 5 er også favoritter til udtagelse til U16 NM i 2012, men vil helt sikkert få selskab af flere af Silkeborg Kajakklubs øvrige U16 Bruttolandsholds-talenter, vurderer Finn Pape.

Emil Skovgaard og Cathrine Rask er i 2012 fortsat U14, men vil i lighed med tidligere år også kunne udtages til U16 landsholdet på samme vilkår som U16 roerne. Det kræver blot, at man ror udtagelses-stævnerne i U16-klassen, og viser at man er sportslig kvalificeret.

I 2012 bliver DM Sprint afviklet på Bagsværd sø den 24.- 26. august og Silkeborg Kajakklub arbejder på at blive over 50 deltagere. Det vil være banebrydende i dansk kano og kajaksport, hvis det lykkedes Silkeborg Kajakklub at blive repræsenteret ved DM sprint med over 50 deltagere. Men Silkeborg Kajakklub har før været nyskabende i dansk kano og kajaksport.

F.eks. da man helt tilbage i 1993 deltog ved DM sprint med over 40 deltagere, og da man i 2009, som den første klub i Danmark ansatte en træner i en fuldtidsstilling, fortæller Finn Pape.

For at give de mange unge talenter i Silkeborg Kajakklub de bedste træningsmuligheder arrangerer Silkeborg Kajakklub, udover den daglige træning, også 4 årlige træningslejre. Kraftcenteret tager for 8. gang til San Giorgio de Nogaro i påskeferien 2012 og tager en uge til Holstebro i samarbejde med Kraftcenter Gladsaxe i skolernes sommerferie.

Kap 1 holder træningslejr i Påskeferien i klubben, og i uge 26 holder Kap 1 sommertræningslejr på Birkhede Camping i Ry.

Silkeborgs cheftræner Finn Pape
forventer en særdeles spændende
2012-sæson.
Allerede i weekenden den 7. og 8. januar samles DKFs U18 og U23 bruttolandshold i Silkeborg til træningssamling.

Weekenden efter, dvs. lørdag den 14. januar er der Dansk Mesterskab i kajakergometer i Rødovre hvor 18 medlemmer deltager.

I weekenden den 21. og 22. januar samles DKFs U18 og U23 bruttolandshold igen til træningssamling, og sidste weekend i januar slutter af med KC Silkeborg træningsweekend den 28. og 29. januar.

Således fortsættes der i februar og marts frem til april, hvor Kraftcenteret holder 14 dages træningslejr i Italien, og hvor de første vigtige stævner starter med Copenhagen Spring regatta den 21. og 22. april på Bagsværd sø.

Udover at være cheftræner i Silkeborg er Finn Pape også U16-landstræner.