Kajakroere dystede om de danske mesterskaber indendørs

Kasper Bleibach (i midten) blev dobbelt dansk mester. Foto: Helle Juell.
Link til resultater er her

Lørdag blev der afholdt danmarksmesterskaber i ergometerroning i Rødovre Centret, og der blev for alvor gået til den indendørs i romaskinerne.

Det var favoritten Kasper Bleibach fra Maribo, der løb med DM-sejren både på 200 meter og 1000 meter hos herrerne og Vejles Anne Nielsen, der vandt begge titler hos kvinderne.

Hos kvinderne var der derefter sølv til Emma Broberg fra Hvidovre, mens Iben Stokholm fra Nybro-Furå hentede bronze på både 200 meter og 500 meter distancerne. Både Henriette Engel Hansen og Birgit Pontoppidan deltog ikke ved DM.
Hos herrerne fulgte Kim Wraee fra ARK og René Poulsen fra Maribo på henholdsvis 2. og 3. pladsen på 1.000 meter distancen. På 200 meter distancen gik sølvet derimod til Jimmy Bøjesen fra Struer og bronzen til Claus Krebjerg fra Pagaj.
I U18-klassen blev Troels Lund fra Neptun dansk mester på 200 meter i U18-klassen og hentede også sølv på 1000 meteren. Vejles Nicolai Mørche tog guldet og klubkammeraten Marcus Boesen bronze på 1000 meter distancen.

På herresiden viste Thomas Mogensen fra 361, at han stadig er med helt fremme ved at vinde bronze på 200 meter i herre U18. Sølvet gik til Koldings Jens Visbech.

Emma Aastrand Jørgensen fra Maribo vandt i U18 200 meter foran Stine Axelsen fra Hellerup og Amalie Thomsen fra Limfjorden.

På 500 meteren gik guldet derimod til Amalie Thomsen, mens Stine Axelsen vandt endnu en sølvmedalje. Emilie Rosenkilde fra Skovshoved fik bronzen i U18-klassen over 200 meter.

En anden af U18-favoritterne Ida Villumsen fra 361 havde på forhånd meldt fra med en mindre skulderskade.
Emma Aastrand Jørgensen fra Maribo vandt også U16 200 meter og 500 og meter. U14-pigen Caroline Mogensen fra 361 viste endnu engang fine takter ved at vinde en sølvmedalje i U16-klassen på 200 m distancen. Bronzen gik her til Silkeborg Marie Ingemann Pedersen.

På 500 meter distancen gik sølvet i U16 til Silkeborgs Marie Ingemann Pedesen og bronzen denne gang til Gladsaxe-pigen Pernille Hansen.

Stas Magdych fra Maribo vandt drenge U16-klassen over 200 meter foran Rasmus Møller Jørgensen fra Strømmen og Thomas Raben fra Hellerup.

Der blev gået til den i mange af klasserne
ved dagens DM i ergometerroning.
Morten Graversen fra Silkeborg vandt derimod guldet i U16-klassen over 1000 meter, og Tobias Møller Friedrichsen fra Vejle fik sølv og Thomas Raben fra Hellerup hentede bronze.

I pige U14-klassen fik Caroline Mogensen guld på både 200 meter og 500 meter distancen, mens der var sølv på 200 meteren til 361-roeren Linea Gry Ebbesen og bronzen gik til Cathrine Rask fra Silkeborg. På 500 meter distancen byttede Cathrine og Linea medaljepladser.
Silkeborg havde 18 roere til start og kom hjem med 4 guld, 2 sølv og 5 bronzemedaljer.

Her vandt Silkeborg bl.a. både U12 og U14-klassen hos drengene, idet Thorbjørn Rask tog guldet hjem i U12-klassen og hentede bronze på 200 meter. Emil Skovgaard vandt guldet hos drengene i U14-klassen i dagens dyst i Rødovre Centret.

I de yngre klasser så man flere nye roere fra Lyngby Kanoklub, der dermed atter er tilbage med en flok kaproere under ledelse af træner Søren Hyttel. Her blev det også til flere medaljer i U12- og U14-klassen til Lyngby-roerne.

Også Sorø tog et par medaljer med hjem fra Rødovre Centret i de mindste klasser hos pigerne med 3 piger til start i U12-klassen.