22. august 2011

Team Danmark direktør: Vi har ingen OL-medaljekandidater i kajak lige nu


Foto: DKF
 Med på tilskuerpladserne ved VM i Ungarn var Team Danmarks direktør Michael Andersen også på plads for at følge de danske kajakroeres mulige OL-kvalifikation.

I sin blog skriver han idag om oplevelserne fra VM i Szeged:

- Den tidlige OL-kvalifikation til et stort hold er rigtigt godt. Nu bliver de vigtigste opgaver for sportschef Mikkel von Seelen og landstræner Martin Hald at sammensætte de bedst fungerede mandskabsbåde, at fokusere mere på finalepræstationerne samt ramme den fysiske og mentale topform ved OL 2012.

De seneste fire dages VM i Ungarn viste nemlig, at vi i flere bådklasser var relativt langt fra podieplaceringer. Så på den baggrund er det efter min opfattelse ikke på nuværende tidspunkt troværdigt at hæfte betegnelsen ”OL-medaljekandidater” på nogen af de danske kajakroere.

Men det var heller ikke ét år før OL i Beijing – og alligevel viste den danske toer-kajak med Kim Wraa Knudsen og René Holten Poulsen en stejl udviklingskurve og kæmpede sig som bekendt til sølvmedaljen. Der kan ske meget i løbet af det kommende år.

Nu er seks roere allerede OL-klar  – og jeg glæder mig til at følge det danske kajaklandsholds udvikling i den sidste afgørende periode frem mod OL, siger Team Danmark direktøren.

Læs hele hans blog her.