18. august 2011

Mikkel von Seelen: Firerkajakken har gode chancer

René Poulsen og landstræner Martin Hald ved VM i Ungarn idag. Foto: DKF

Efter dagens skuffende resultater ved VM i Ungarn, hvor René Poulsen ikke  kvalificerede sig til A-finalen i enerkajak over 1000 meter, har sportschef Mikkel von Seelen stadig de optimistiske OL-briller på.

- Hernede er der ikke så meget andet at gøre, end få snakket det igennem, og så lige få smilene frem med en tur ned til vores kaffe- og isbar. Man kan ikke begynde noget brandslukning eller pludselige løsninger. Det skal der arbejdes med over sæsonen, fortæller han.
Med de lidt komplicerede  kvalifikationsregler er der stadig mulighed for OL-kvalifikation til næste år ved EM, men der er også andre veje til at sikre den eftergtragtede OL-deltagelse.
- Det er klart at vores firerkajak, er et godt bud på OL i London. Hvis den kvalificerer sig, så kan René Poulsen ro K1 til OL også, siger Mikkel von Seelen .
- Den anden kvalifikationsmåde er afhængig af andres resultater. Portugal og Tyskland skal her kvalificere  deres firerkajak til OL, og Pimenta og Hoff skal i top 8 i enerkajak.
- Så er det bedre at gå efter kvalifikationen i firerkajakken, hvor drengene selv kan afgøre det, og ikke er afhængige af andre, siger han.
Hvis den danske firerkajak skal til OL, skal båden havne i top 10 her ved VM i Ungarn, men alle 3 kontinenter skal også være repræsenteret.
- Jeg tror firerkajakken har gode chancer, hvis de kan nulstille i aften og få vasket tavlen ren til i morgen. Det er selvfølgelig et vigtigt mentalt arbejde, der her skal laves, siger Mikkel von Seelen.

Her er startlisten for den danske firerkajaks indledende løb.