22. august 2011

Efter VM i kajak: Posen skal rystes

Der var stor dansk glæde over VM-medaljen i 4 x 200 m stafet ved VM i Ungarn,
men fremtiden kan også være, at posen skal rystes i mandskabsbådene. Foto: DKF

Efter VM i kajak i Ungarn har udbyttet været en bronzemedalje i 4 x 200 meter stafet, hvor Jimmy Bøjesen, Kasper Bleibach, Lasse Nielsen og Casper Nielsen hentede en dansk medalje. Den første VM-medalje siden 1999 på sprintdistancerne.

Samtidig har seks roere ved VM kvalificereret sig til OL, nemlig Kasper Bleibach, René Poulsen, Jimmy Bøjesen, Emil Stær, Kim Wraae og Henriette Engel Hansen.

Alligevel er hænderne ikke højt i vejret som tegn på stor tilfredshed.

Team Danmarks direktør Michael Andersen var på plads i Szeged under hele VM, og efter mesterskaberne har udmeldingen været både ros og ris til de danske roere. Ros var der til Jimmy Bøjesen i enerkajak  og også til mandskabet, der hentede VM-bronze i 4 x 200 meter stafet.

Han uddeler også ros til Nielsen-brødrene for at have lagt skuffelsen i K2 200 meter bag sig, og få timer efter vinde VM-bronze i stafetten.

Men ellers har udmeldingen fra Team Danmarks direktør efter VM været en opfordring til at ryste posen i mandskabsbådene.

-  Jeg synes, at det er fint, at Michael Andersen viser interessen. Og jeg er enig med ham i, at alle sten skal vendes og alle muligheder skal afdækkes. Herunder er det en naturlig ting at se på, om man kan optimere bådsammensætningen, siger sportschef Mikkel von Seelen.

- Der er gået 15 timer siden VM sluttede, og vi skal hjem og evaluere og se på muligheder. Men der er intet, der er helligt i forhold til at gå efter medaljerne i London. Det eneste der er givet, er at vi stiller i de tre løb som Danmark har kvalificeret sig til, siger han.
Følgende både er kvalificeret til OL efter weekendens VM i Ungarn.

500 meter enerkajak - kvinder (Henriette Engel Hansen)
1000 meter firerkajak - mænd (Kim Wraae, René Holten Poulsen, Emil Stær og Kasper Bleibach)
200 meter enerkajak - mænd (Jimmy Bøjesen)

Læs Team Danmark direktørens egne oplevelser fra løbene ved VM i Ungarn her