8. august 2011

Danmark skal forsvare positionen som nordens bedste ved NUM i Sverige

Mikkel Thybo er blandt de roere, der er med ved NUM.
Foto: http://www.silkeborg-kajakklub.dk/
162 roere er med, når der i weekenden afholdes nordiske mesterskaber på sprintdistancerne i Jönköping i Sverige. Værtsnationen stiller med 51 roere, mens Danmark og Norge hver har 44 roere med. Finland møder med 23 roere.
Ved sidste års NUM i Norge vandt Danmark 70 guldmedaljer og blev bedste nation, og i år skal et nyt hold forsøge at gøre sig gældende i U16, U18 og U21-klasserne på Rocksjön i Jönköping.
I U16-klassen er der af landstræner Finn Pape udtaget 20 roere, hvor lidt over halvdelen kommer fra Silkeborg og Maribo. Tre roere kommer i år fra de københavnske klubber i U-16-klassen og resten fra forskellige andre klubber.
Se de udtagne roere i U16-klassen her:
I U18-klassen deltager bl.a. roerne som var med til junior VM i Tyskland for nylig.

Se de udtagene U18- og U21-roere her.

Der er samtidig efterfølgende foretaget ændringer på det danske U21 hold.
Andreas Stig Henriksen og Sofie Aa. Jørgensen som oprindeligt var udtaget på det danske NUM hold, har valgt at prioritere anderledes og er derfor ikke længere en del af holdet. Andreas er droslet ned i træningen og i fælles overensstemmelse er vi blevet enige, om at han ikke deltager, skriver DKF i en pressemeddelelse.
Sofie Aa. Jørgensen har efter hendes flotte U23 EM maraton guld valgt, at prioritere maraton frem mod VM i Singapore. og deltager derfor i Dalsland Maraton samme weekend som NUM.
William Axelsen, Gladsaxe, samt Martin Larsen, Sorø supplerer U21 holdet på K2 1000m og K2 5000m. I K1 erstatter William Axelsen, Andreas S. Henriksen på 1000 meter distancen, og Martin Larsen erstatter Andreas på K1 5000m.
At William og Martin er kommet på holdet efter den oprindelige udtagelse, skyldes at der på udtagelsestidspunktet var forventninger til at de 2, gennem senior K4'eren ville kvalificere sig til senior VM. Dette lykkedes ikke, og derfor er de taget ind for at supplere holdet, hvor andre ikke er udtaget og for ligeledes at erstatte Andreas's K1 distancer, lyder det fra forbundet.
Man kan følge roerne ved NUM her: