21. juli 2011

Seks danske både til start ved Europamesterskaberne i Frankrig

Birgit Pontoppidan går efter en ny EM-medalje i weekenden. Foto: Iform.

Weekendens Europamesterskaber i maratonkajak i Frankrig byder med danske øjne på en række spændende løb, hvor danskerne forventes at blande sig i medaljekampen.

Sidste års Europamester i toerkajak, Birgit Pontopiddan, skal i enerkajakken lørdag forsøge at følge op på forårets World Cup sølvmedalje, mens René Olsen, der sidste år vandt bronze ved World Cup-stævne i Tjekkiet, skal forsøge at revanchere sig fra 6. pladsen ved forårets World Cup stævne i Rom. Hertil kommer lovende dansk deltagelse i U23-klasserne og herre senior toerkajak.

I morgen starter Europamesterskaberne i kajak på maratondistancen i den franske by Saint Jean de Losne. Første roere i ilden er U23-pigerne i enerkajak, Sofie Jørgensen fra Maribo og Annemia Pretzmann fra Silkeborg.

De er begge blandt de yngste i klassen, men med gode resultater i årets World Cup i Rom i dame senior er der forhåbninger om nogle spændene løb. Senere samme dag skal Nikolaj Blach fra Skanderborg prøve kræfter i herreklassen i U23. Det er Nikolaj Blachs første internationale mesterskab og hans første internationale konkurrence på maraton i enerkajak.
Lørdag er de mere erfarne kræfter i spil. I dame senior skal 27-årige Birgit Pontopiddan fra Gladsaxe følge op på World Cup-sølvmedaljen tidligere i år.

Birgit Pontoppidan vandt sidste år EM-guld og VM-sølv med makkeren Jeanette Løvborg, der imidlertid ikke ror denne sæson på grund af graviditet. Birgit Pontoppidan og Sofie Jørgensen roede toerkajak ved World Cup-konkurrencen i Rom men måtte udgå på grund af en skade i Birgits skulder.

For ikke at risikere at belaste skulderen unødigt, er toerkajakken derfor fravalgt. I herrernes enerkajak forventes 34-årige René Olsen fra Maribo at kunne blande sig i medajlestriden. René Olsen opnåede efter en problematisk start i løbet en 6. plads ved årets World Cup-konkurrence i Rom og tog sidste år en bronzemedalje ved world cup stævnet i Tjekkiet. Største favorit til at vinde mesterskabet er sidste års verdensmester Ben Brown fra Storbritannien.

René Olsen har forberedt sig yderst professionelt til denne sæson med en række træningslejre i udlandet. Som opvarmning til hovedløbet vandt Rene Olsen i øvrigt onsdag Europamesterskaberne for masters.

Søndag ror herrer senior toerkajakken med Peter Jensen og Jeppe Glesner, begge fra Kolding. Duoen har efterhånden deltaget i en række internationale mesterskaber og har stor erfaring. I dette års World Cupkonkurrence i Rom opnåede de således deres hidtil bedste internationale resultat med en 4. plads, hvilket lover godt for weekendens mesterskaber.