29. juli 2011

U18 VM skudt igang


I dag startede U18 VM i tyske Brandenburg. VM-stævnet blev skudt i gang i silende regnvejr, som faktisk holdt ved resten af dagen. Trods vejret var humøret i den danske lejr godt og de unge danske roere kom fra start med at kvalificere sig til én A-finale og 3 B-finaler.

Ikke overraskende var det Ida Villumsen og Maja Rosenkrands, som kvalificerede sig til A-finalen. Dette skete i K2 1000 meter.

Semifinalen forløb rigtig godt men selvfølgelig skal der prøves om der kan hives endnu mere ud af løbet, når finalen skal roes. De to piger skal desuden også ro K2 500 til VM, hvor de også er god grund til optimisme.

De tre B-finaler gik til Emilie Rosenkilde (Skovshoved Roklub) på K1 1000, Lasse Bro Madsen (Vallensbæk Kano og Kajak Club) på K1 1000 og Jeppe Jensby/Niklas Hansen (Begge Silkeborg Kajakklub) på K2 1000.

Sportschef Mikkel von Seelen siger: Det er en start på stævnet nogenlunde som forventet. Vi stiller med mange første års juniorer, og de præstere i dag som vi havde forventet. Vi håbede Lasse gik i 1000 finalen som han gjorde til EM og det så længe ud som om, det også lod sig gøre her, men han havde ikke lige dagen, hvor han kunne få lukket løbet helt som han plejer og så blev det til en B-finale.

Vi går meget op i at alle gå ud og præsterer deres ypperste til hver start. Det er sjældent at de har muligheden for at konkurrere mod alle de bedste juniorer i verden og lære af det. Den mulighed skal udnyttes maksimalt og det synes jeg faktisk, at de har gjort i dag.

At pigerne laver en A-finale er godt gået og de har alt at vinde i den, så det er bare at give den en over nakken. Det skal blive spændende at følge finalerne og de kommende dages konkurrencer.