24. juni 2012

Dansk firerkajak bliver europamester!


Den danske  firerkajak vandt EM guld i Kroatien over 1000 meter. Foto: DKF







Den danske firer kajak bestående af Kim Wraae, René Holten Poulsen, Emil Stær og Kasper Bleibach roede på sidste dagen af europamesterskabet i kroatiske Zagreb fra alle konkurrenterne og kunne hyldes som Europamestre. Firerkajakken har derved fået medalje ved alle internationale konkurrencer i år og med det vundne europamesterskab er der naturligvis grund til optimisme her 5 uger før OL.

Strategen Kim Wraae, der sidder forrest i firerkajakken udtaler:” Det er en super fornemmelse, at vi kan mærke at vi kan få så meget fart i båden. Selvom vi er en ret ny båd og kun har roet sammen i et år, synes jeg vi har rigtig godt styr på måden vi arbejder sammen på i båden. I dag holdte vi os 100% til vores raceplan selvom både rumænerne  og serberne lagde ud som bare pokker. Vi holdt hovedet koldt og på den sidste tredjedel af løbet har vi kræfterne til at gå forbi”.

I forhold til OL er Kim en smule mere afventende: Det er naturligvis en rigtig fed fornemmelse at vi har præsteret rigtig godt hele året og kommer til OL, som Europamestre. Dog ligger vi 6 både inden for 2 sekunder og OL er et helt nyt løb, så vi går ydmygt til opgaven. Desuden ligger alle i ret tung træning på nuværende tidspunkt, og vi må forvente, at der skal roes noget hurtigere i London. Vi er heller ikke nedtrappede på nuværende tidspunkt, så jeg er overbevist om der er endnu mere i os. Vi er i hvert fald optimistiske. Vi holder fast i en målsætning om at gå i top 5 og så kan alt ske.

Den omtalte raceplan er naturligvis lagt i samarbejde med landstræner Martin Hald og han er yders tilfreds med hvad han har set ved weekendens europamesterskab og siger: ” Udover jeg naturligvis er rigtig glad og stolt over at gutterne vinder EM, så er det virkelig fedt, at de for anden gang i år formår at løfte sig rigtig meget i finalen. De var ikke rigtig godt kørende i hverken indledende heat eller i semifinalen, men efter at de har sovet på tingene så får de snakket om, hvad der skal gøres anderledes og fremfor alt, så går de ud og gør det. Det er en meget væsentlig kvalitet at have i en firerkajak kvartet, og det giver da grund til optimisme”.

Næste gang firerkajakken er i aktion er på Eton Dorney Lake lidt uden for London hvor de olympiske kajakkonkurrencer afholdes. Kajakkonkurrencerne starter 6. august og fireren er på vandet til deres indledende heat den 7

Den danske jubel var selv sagt stor efter sejren: Foto: DKF