21. juni 2012

Mange spændende løb ved weekendens World Cup marathon venter


Foto: DKF / Thomas Storch

Der bliver masser af spændende kano- og kajakløb at følge ved weekendens World Cup stævne på Bagsværd sø. Mange danske deltagere er ligeledes til start på hjemmebanen i de forskellige klasser. Ser man på seniorklasserne i kajak følger her nogle bud på, hvilke roere man kan følge i medaljekampen ved weekendens World Cup stævne.

Den regerende ungarnske verdensmester Renata Csay kommer ikke til start i kvindernes enerkajak, så her må italienske Stefania Cicali i stedet regnes blandt favoritterne sammen med finske Nina Itkonen, tyske Anne Petruschat og engelske Jenny Illidge.

Sidste års VM sølvvinder i enerkajak Anna Alberti fra Italien er også med ved World Cup stævnet i København men stiller kun op i toerkajak.

Mellem de danske kvinder synes der i enerkajakken at vente en tæt kamp, hvis man ser på den hidtidige danske marathonsæson. Her skal man både holde øje med erfarne Birgit Pontoppidan og yngre roere som Annemia Pretzmann og Sofie Aastrand Jørgensen.

Hos herrerne er sidste års VM 5´er Ivan Alonso fra Spanien og José Ramalho fra Portugal blandt favoritterne i enerkajakken. Sidste års verdensmester Hank MacGregor fra Sydafrika er ikke til start på Bagsværd sø, og også de ungarnske og tjekkiske toproere mangler i København.

Danmark er i herre enerkajak repræsenteret med både erfarne og lidt yngre roere, og på papiret synes René Olsen på forhånd at have de bedste muligheder for en topplacering.

World Cup-medaljerne der kæmpes om i weekenden.
Foto: DKF.
I herre toerkajak er den spanske båd med verdensmestrene fra sidste år Walter Bouzán og Álvaro F. Fiuza storfavoritter, men måske kan også den franske båd med Romain Marcaud og Quentin Urban blande sig i medaljekampen. Stærkeste skandinaviske kort  er formodentlig danske René Olsen og Nikolaj Blach samt norske Morten Minde og Mathias Hamar.

Hos kvinderne er kun seks både til start i toerkajak, og favoritter synes at være engelske Fay Lamph og Lizzie Broughton samt det italienske mandskab med Stefania Cicali og Anna Alberti.

Den danske båd med Sofie Aastrand Jørgensen og Annemia Pretzmann vil måske kunne blande sig i medaljekampen på hjemmebanen efter en god start på sæsonen for begge roere.

Se startlisterne for alle klasser og følg alle de danske roere her: