28. juni 2012

Team Danmark: Kajakroerne nu potentielle medaljekandidater ved OL

Med præcis én måned til OL i London opjusterer Danmarks Idræts-Forbund (DIF) og Team Danmark medaljemålsætningen til otte medaljer. Første udmelding fra DIF og Team Danmark om forventningerne til den danske medaljehøst lød på syv medaljer og blev offentliggjort den 27. januar 2012 med et halvt år til OL.

Den endelige målsætning ville blive lagt fast en måned før OL. Efter et forår, der har budt på en række positive resultater sammenholdt med den øjeblikkelige form hos OL-atleterne, har DIF og Team Danmark besluttet at opjustere den fælles medaljemålsætning til otte medaljer, mens seks medaljer vil være acceptabelt.

 ”Det har været et rigtig godt forår for det danske OL-hold, og med en måned til OL er der god grund til optimisme. Mange atleter og hold har leveret gode præstationer ved EM, VM og World Cups, og OL-holdet er stort set fri for skader.

Vi glæder os meget over, at det bliver et stort og stærkt dansk OL-hold på mindst 112 atleter, der skal i ilden i London – det største hold siden OL i Atlanta i 1996,” siger OL/Elitechef i DIF, Jesper Frigast Larsen. DIF og Team Danmark vurderer, at det største medaljepotentiale findes i otte idrætsgrene: ”Medaljekandidaterne skal stadig primært findes i badminton, cykling, håndbold, roning, svømning, sejlsport og tennis – men kajakroernes stærke præstationer gennem de seneste måneder betyder, at de nu også tilhører gruppen af forbund med flere potentielle medaljekandidater ved OL.

Og så skal vi ikke glemme de positive overraskelser, som ethvert OL heldigvis også byder på,” siger Team Danmarks direktør Michael Andersen.

Se et interview med Team Danmark konsulent Nicolaj Holmboe efter DIF´s OL-pressemøde d. 27. juni 2012.