11. marts 2012

Martin Hald: Vi har et rigtig stærkt og motiveret hold

Henriette Engel Hansen har allerede sikret sig en udtagelse i hus til OL i London. Nu gælder det så om at få de bedst
mulige forberedelser på træningslejren i Florida op til sæsonens første stævner. Foto: DKF.
Tolv kajakroere er for tiden med på Dansk Kano og Kajak Forbunds træningslejr i Indian Harbour Beach i Florida. Det er ni roere fra forbundets elitecenter og så tre U23-roere, som også er inviteret med af DKF.

Derudover består det danske team også af landstræner Martin Hald og sportschef Mikkel von Seelen.

Det er de tre unge U23-roere, Martin Larsen, William Axelsen og Mads Kernn, der alle har fået chancen for at vise, hvad de kan på elitecentrets træningslejr.

U23-roerne er med på træningslejren på lige fod med resten af holdet og yder en rigtig god indsats i alle træningspas. Deres mål bliver i første omgang at ro stærkt til Copenhagen Spring Regatta, siger landstræner Martin Hald.

Den OL-udtagede Henriette Engel Hansen træner i Florida i en international gruppe med canadiske Emilie Fournel, finske Jenni Mikkonnen og irske Jenny Egan. De norske piger kobler sig også på en gang imellem, når de kan følge med, fortæller landstræneren.

Den danske 1000 meter gruppe hos herrerne har rundet over 200 roede kilometer i den første uge af træningslejren i Indian Harbour Beach.

- Vi er kommet godt igennem den første uge, som har stået på en stor mængde grundtræning for både 200 meter og 1000 meter gruppen. Grundelementerne går så igen de næste 2 uger, men der er hele tiden en lille progression i kvaliteten i træningen, forklarer Martin Hald..

For begge grupper er der stadig fokus på at bygge det træningsmæssige fundament op gennem grundtræningen. For 200 meter roerne står den på meget vægttræning og mange sprintintervaller med knap så megen kvalitet. Det kommer så senere, fortæller Martin Hald.
.
Og den danske landstræner er tilfreds med holdets indsats.

- Træningen kører som den skal. Det er hårdt, og der skal spises og soves en del for at komme igennem ugen. Men roerne er disciplineret med disse ting, og derfor klarer de det rigtig godt, fortæller han.

- Vi har et rigtig stærkt og motiveret hold, konkluderer Martin Hald  lige inden vi slutter vores 5 minutters interview. Næste træningspas venter nemlig forude og roerne sidder allerede klar ude i bilen på vej til endnu et pas på vandet.