8. marts 2012

Jimmy Bøjesen satser 100 procent på kajakken

Jimmy Bøjesen satser 100% på kajakken i år.
Foto: Das Büro for Danmarks Idræts-Forbund
og Team Danmark
Elitecentrets træningslejr i Florida er nu skudt godt i gang, og Struers Jimmy Bøjesen glæder sig over, at han er kommet rigtig godt fra start på træningslejren og på sæsonen.

For nylig fik han en god sponsoraftale i hus med Struer Forsyning, og den aftale gør en stor forskel.

- Det betyder, at jeg kan fokusere 100 procent på kajakken. Når man skal være med helt på toppen, så er det ikke kun det, man laver på vandet, der har betydning, siger Jimmy Bøjesen.

- Hvad du laver imellem træningspassene betyder også utroligt meget, og det er vigtigt, at du får den rette ernæring og hvile. Mit sponsorat giver mig en frihed i hverdagen, så jeg har tid og råd til at gøre det rigtige, fortæller han.

Men den aktuelle træningslejr i Indian Harbour Beach i Florida er dog betalt af forbundet. Og på vandet bliver der nu for alvor gået til den i de forskellige træningsgrupper.



Jimmy Bøjesen giver den fuld skrue i Florida for tiden.
Foto: DKF
- Brødrene Nielsen og jeg træner sammen, og så ror Bleibach et pas med os en gang imellem og hjælper, når vi ror K4, fortæller Jimmy Bøjesen.

- Vi vægttræner i et center som hedder Beach Bodies, og det ligger 5 minutters kørsel, hvor vi bor. Vægttræningen er fire gange om ugen, siger han. 

Mellem træningspassene slappes der af med at spise, sove, lektier osv. Og så tager vi ud og shopper lidt, når vi har rigtig fri, fortæller Struer-roeren.

Og Jimmy Bøjesen selv har sat alle sejl til på vandet i denne sæson, hvor det 100 procent er kajakroning, det handler om. 

- Jeg ser tiden an i denne sæson med studierne, fortæller han.

Og den talentfulde kajakroer kan da også forvente en travl sæson, når den inden længe står på de store internationale stævner.

OL i London er det helt store mål i år. Legene afvikles mellem d. 6. og 11. august.