19. maj 2011

Jagten på OL-kvalifikation går nu i gang

Landsholdsroerne er nu kommet til Racice,
og lader her op til weekendens udfordringer!
Foto: Emil Stær, Facebook
I den kommende weekend skal det danske kajaklandshold på årets første internationale opgave ved World Cuppen i tjekkiske Racice. Verdenseliten er samlet, og stævnet er det første pejlemærke i forhold til årets store mål: OL-kvalifikation til VM i august.

For atleterne er World Cuppen en god mulighed for at se, om vintertræningen har haft den ønskede effekt. En af holdets store profiler Henriette Engel Hansen glæder sig tl at komme i gang med sæsonen.

”Min vintertræning er gået rigtig godt, og jeg er spændt på at se, hvor jeg ligger i forhold til mine konkurrenter. World Cuppen er ret hårdt besat, så det er et godt sammenligningsgrundlag i forhold til VM.”

I 2011 er træningen bygget anderledes op end den har været de seneste år. I år er der i højere grad fokus på at toppe til VM og presse de sidste 2-3 procent ud af roerne til lige netop denne begivenhed. Sportschef i Dansk Kano og Kajak Forbund, Mikkel von Seelen, er ikke i tvivl om at en topning ved VM kan være forskellen på en billet til OL i London eller at roerne stå tomhændet tilbage.

”Når vi periodiserer sæsonen anderledes end tidligere, sker det i en erkendelse af konkurrencen bare bliver hårdere og hårdere. Hvis vi skal have et stort hold til OL, så er det nødvendigt, ikke blot at præstere på et jævnt højt niveau hele sæsonen igennem, men finde et ekstra gear, når der skal kvalificeres i august. Og de iagttagelser vi laver ved årets første internationale stævne er et vigtigt redskab til at få timet dette helt perfekt”.

Fakta – det danske landshold

Henriette Engel Hansen (Kano og Kajakklubben 361): Enerkajak 200 m. + 500 m

Kasper Bleibach (Maribo Kajakklub): Enerkajak 200m

Lasse Nielsen (Gladsaxe Kano og Kajakklub): Toerkajak 200 m.

Casper Nielsen (Gladsaxe Kano og Kajakklub): Toerkajak 200 m.

Jimmy Bøjesen (Struer Kajakklub): Enerkajak 500 m. + 200 m.

Rene Holten Poulsen (Maribo Kajakklub): Enerkajak 500 + 1000 + 5000

Emil Stær (Silkeborg Kajakklub): Toerkajak 500 + 1000

Kim Wraae (Amager Ro- og Kajakklub): Toerkajak 500 + 1000

Finalerne kan følges lørdag 10.30 og søndag 10.00 på Eurosport