28. maj 2011

Flotte World Cup resultater sætter fokus på de danske landsholdsroere


De mange flotte resultater ved World Cup stævnerne i Tjekkiet og Tyskland har allerede skabt en øget interesse for dansk kajakroning.

- Der er mange hernede af ledere, trænere og atleter fra andre nationer, der har bidt mærke i, at Danmark gør det godt, fortæller sportschef Mikkel von Seelen fra Duisburg.

Samme oplevelse har dagens vinder på 1.000 meter distancen hos herrerne, René Poulsen fra Maribo.

- Jeg synes, der er overraskende mange, der følger med i vores World Cup, og der har været en del omtale. Pressen interesserer sig, når der er resultater, siger René Poulsen, der selv vandt guld i dagens World Cup stævne på favoritdistancen 1000 meter.

Også verdensmesteren på 500 meter distancen Anders Gustafsson fra Sverige har ønsket René Poulsen tillykke med dagens World Cup guld. Han er kommet frem til, at René Poulsen idag har roet i den 9. bedste tid i verden på 1000 meter distancen.

På spørgsmålet om René Poulsen selv var overrasket over at have roet på den 9. bedste tid nogensinde, lyder det fra Maribo-roeren:

- Man kan altid blive bedre, ellers var der ingen grund til at træne, lyder det fra René Poulsen, der måske dermed antyder, at han har mere i posen til EM og VM senere på året.

Også en anden succesfuld landsholdsroer fortæller, at de danske kajakroere i højere grad er kommet i fokus.

- Jeg tror bestemt også, at de andre nationer har det syn på Danmark, at når vi tager ud og ror, så ror vi hurtigt, lyder det fra Jimmy Bøjesen, der selv har haft stor succes på 200 meter distancen.

Sidste weekend roede han sin første World Cup finale i Tjekkiet, og efter dagens løb, har Jimmy Bøjesen i Duisburg sikret sig endnu en World Cup finaleplads på 200 meteren søndag.

Yderligere danske roere skal i konkurrence søndag, og også brødrene Nielsen er her i finalen i K2 200 meter.

Alligevel lyder det fra sportschef Mikkel von Seelen, at træerne for de danske roere generelt ikke vokser ind i himlen, trods de mange flotte resultater.

- Vi har et godt hold, men der skal lægges meget hårdt arbejde i for at det lykkes om tre måneder ved VM. Men det er vigtigt at fremhæve, at vi har et rigtig fornuftigt udgangspunkt, siger Mikkel von Seelen.

Planerne efter Duisburg er, at der bliver deltagelse i Bagsværd Regattaen og så skal der igen trænes igennem derhjemme, fortæller han.

- Vi har en enkelt testomgang tilbage inden VM, og så skal roerne på træningslejr i Kienbaum i Tyskland op mod VM i 8-10 dage.

- Så her er der måske er ikke de store overraskelser i det, bare en masse træning og hårdt arbejde, lyder det fra sportschefen.