20. oktober 2011

VM marathon: Uvejr og refleksbølger giver udfordringer for de danske kajakroere

Sofie og René er klar til at kæmpe for danske medaljer VM i Singapore.  Foto: René Olsen.

I morgen går det løs ved verdensmesterskaberne på marathondistancen i Singapore.

I damernes U23-klasse skal Sofie A. Jørgensen fra Maribo vise, at sommerens overraskende europamesterskab ikke var en tilfældighed, mens Birgit Pontoppidan, der tidligere på året vandt sølv ved europamesterskaberne i enerkajak, lørdag skal følge op på forårets fine resultater.

Også René Olsen, der er til start i herrernes enerkajak lørdag, har imponeret med en 4. plads ved europamesterskaberne i år. I damernes toerkajak skal Birgit Pontoppidan, der sidste år vandt sølv ved VM i disciplinen, forsøge at følge op på tidligere topresultater sammen med Sofie A. Jørgensen i den danske paradedisciplin hos kvinderne.

Forberedelserne til VM i Singapore har været meget omfattende og derudover skulle mere end 2 måneders bådtransport  klappe. Og det lykkedes næsten.

- Personligt var jeg meget spændt på at se, hvordan min båd havde klaret den lange rejse fra Bagsværd, hvor jeg pakkede 4. august, og hele vejen til Singapore. Heldigvis var alle danskernes både i ét stykke som desværre ikke kunne siges for alle nationer efter fragten hertil, fortæller Birgit Pontoppidan i sin blog.

Alligevel har René Olsens båd givet lidt problemer, Ved en fejl er der fra producenten blevet afsendt en forkert båd, som René Olsen er 10 kg. for let til.

Han og holdleder Adam Spliid har derfor de sidste par dage forsøgt at trimme båden bedst muligt.

- Jeg er stadig ikke venner med den del af runden, der er helt inde i havnen på den del af ruten, hvor der bare er bølger, men jeg har efterhånden rimelig styr på båden, skriver René Olsen på sin hjemmeside.

Også vejret har været en stor udfordring for de danske roere under træningen. Og også under selve løbene kan det blive en ukendt faktor for roerne.

- Jeg blev smidt ind fra træning, lidt før vi egentlig var færdige på grund af lyn og torden vejr, fortæller René Olsen.

Birgit Pontoppidan har tilsvarende oplevet det voldsomme uvejr.

- Træningen på banen er en klimatisk omvæltning fra Danmark, der kræver et par dages tilpasning. Stort set altid over 30 grader og oftest en nådesløs bagende sol, siger Birgit Pontoppidan.

I pauserne mellem solskinnet, forekommer af og til et tropisk regnvejr med tilhørende lyn og torden, som gør, at alle bådene som regel kaldes op af vandet.

Både i går og i dag, blev vores træningspas afbrudt af et sådant uvejr, og vi er stadig spændte på, hvad arrangørerne vil gøre, hvis dette hænder under konkurrence, siger hun.

Men optimismen hos danskerne er stor.

- Vi forventer at kunne blande os i medaljekampen i alle de fire discipliner, vi er repræsenteret i, melder holdleder Adam Spliid ud på forhånd inden VM-starten i Singapore.

BAGGRUND


Sofie A. Jørgensen Maribo K1 WOMEN U23 Fredag kl. 10.15. Bedste resultat: EM guld (2011), World Cup nr. 4 (2011)

Birgit H. Pontoppidan Gladsaxe K1 WOMEN SENIOR Lørdag kl. 10.15. Bedste resultat: EM sølv (2011), EM guld (2010 i K2), VM sølv (2010 i K2

René C. Olsen Maribo K1 MEN SENIOR Lørdag kl. 15.00. Bedste resultat: EM nr. 4 (2011) World Cup bronze, (2010), VM nr. 6 (2002)

Birgit H. Pontoppidan & Sofie A. Jørgensen
Gladsaxe / Maribo

K2 WOMEN SENIOR Søndag kl. 07.45 Første fælles konkurrence. Danmark har
siden 2000 vundet adskillige verdensmesterskaber i dame K2.