21. oktober 2011

VM-sølvmedalje til Sofie Aastrand Jørgensen

Ved VM marathon i Singapore sikrede Maribos Sofie Aastrand Jørgensen sig sin første VM-medalje i U23-klassen hos kvinderne i enerkajak.

Løbet begyndte i solskin og temperaturer over 30 grader, men fra tredje runde begyndte en voldsom tropisk storm, som varede indtil slutningen af ​​løbet.

- Sofie roede et superflot løb. Hun lå i førergruppen på første omgang, men Italien og Spanien fik slået et hul ud på anden omgang, og det blev også disse to nationer, som kom først over målstregen, fortæller holdleder Adam Spliid.

Efterfølgende blev den italienske deltager Susanne Cicali diskvalificeret, og det betyder, at sølvet istedet går til Danmark.

Sidst i løbet roede Susanna Civali nemlig ind i den senere vinder Eva Barrios fra Spanien i en vending. Den forseelse udløste en diskvalifikation.

Med sølvmedaljen kan Sofie Aastrand Jørgensen notere karrierens hidtidige bedste resultat.

Eva Barrios vandt i øvrigt VM-løbet i tiden 1:48:42, mens Sofie roede i tiden 1.49.56 for de 21,5 km.

Søndag deltager den unge Maribo-pige i toerkajak i seniorklassen sammen med Gladsaxes Birgit Pontoppidan.

Se en video herunder om vejret som U23-roerne måtte kæmpe med.