10. november 2011

Casper Nielsen: Styrketræningen er i fokus


Den Internationale Olympiske Komité tildelte sidste år Lasse og Casper Nielsen fra Gladsaxe Kano og Kajakklub et sekscifret legat som skulle bruges til en mulig OL-kvalifikation i denne sæson.

VM i kajak i Ungarn gav så en bronzemedalje i 4 x 200 meter stafet, hvor Jimmy Bøjesen, Kasper Bleibach, Lasse Nielsen og Casper Nielsen hentede den første danske medalje hjem siden 1999. Derudover blev det til en 8. plads ved VM i K2 200 meter for brødrene Nielsen.

Og legatet fra den Internationale Olympiske Komité har haft stor betydning for de to brødre i år.

- OL-legatet har betydet, at vores udgifter for sæsonen 2011 er blevet dækket. Udover det, så har vi fået mulighed for at teste nogle nye ting af, fortæller Casper Nielsen.

- Vi har f.eks. købt langrendski, så vi kan lave noget alternativ træning her gennem vinteren, fortæller han.

Træningen siden sommerpausen har mest stået på mandskabstræning og med forskellige konstellationer.

- Vi regner da også med at udnytte den sidste tid inden isen kommer til at få et par ture. Planen er overordnet, at vi bliver herhjemme i Danmark og har fokus på styrketræning indtil februar, siger Casper Nielsen.

Her har det nye vægtrum for elitecentret allerede givet store fordele i vintertræningen.

- Det nye vægtrum er blevet supergodt. At vi har et rum, hvor vi alle kan træne samtidig er alfa og omega for træningsmiljøet og ikke mindst holdånden på landsholdstruppen, siger Casper Nielsen.

Senere skal vintertræningen ske under lunere forhold.

- Til februar skal vi to uger til Portugal. Herefter er vi hjemme i halvanden uge, hvorefter vi tager seks uger afsted til Florida, fortæller Gladsaxe-roeren.

De europæiske roere der ikke i 2011 lykkedes med at sikre sig en OL-kvalifikation har endnu en chance for at få hjembragt en OL-billet.

Det europæiske kontinental-kvalifikationsstævne til OL i London finder sted 16.-17. maj 2012 i polske Poznan.