10. november 2011

Martin Hald: Vi kører på med intensiv styrketræning og træning på vandet

Både styrketræning og træning på vandet er vigtigt om vinteren.
På billedet her viser  René Poulsen, Kim Wraae og Kasper
Bleibach en lidt usædvanlig "øvelse" sammen med
Henriette Engel Hansen. Foto: Das Büro. 

Mens René Poulsen og også marathonroeren René Olsen for tiden træner i Florida, er de øvrige landsholdsroere på elitecentret også i fuld sving med vintertræningen.

- Vi har allerede været godt i gang længe nu, og hele vejen rundt bliver der lagt en god solid mængde, fortæller landstræner Martin Hald.

Træningen herhjemme er tilrettelagt i nogle grupper med fokus på styrketræning og træning på vandet, mens et par roere er på træningslejr i USA i november og december.

- Træningen er struktureret således, at 200 meter gruppen er gået i intensiv styrketræning og 1.000 meter gruppen kører på ude på søen indtil isen kommer. Derefter går de også i gang med at bygge styrke og muskler på, så de er klar til at modstå forårets hårde træningslejre, fortæller han.

- Vi prioriterer basal grundtræning i denne periode, men efter et periodiseringsprincip, der betyder, at vi fokuserer på at forbedre enkelte fysiologiske parameter i hver træningsblok i stedet for at mixe al træning sammen.

- Dette kan vi tillade os, fordi der er så lang en periode indtil næste vigtige konkurrence, siger Martin Hald.

Mens René Poulsen og René Olsen fra marathonlandsholdet allerede befinder sig i Florida, så tager Henriette Engel Hansen først afsted til USA om et par dage.

- Jeg skal være væk i fire uger og tror, at det bliver helt vildt godt, fortæller hun om den forestående træningslejr i Florida.

- Vi bliver minimum 10 piger, der kan træne sammen. Det er bl.a. landsholdsroere fra Finland, Irland, Norge, Sverige, Canada, Sydafrika og Holland, skriver hun på sin hjemmeside.