16. december 2010

Kulturministeren hilste på VM-sølvvindere

 
Kulturministeren hilste på de danske VM-sølvvindere
Birgit Pontoppidan (tv) og Jeanette Løvborg.

Tirsdag den 14. december 2010 var alle idrættens medaljetagere ved EM og VM i årets løb inviteret til reception i København, hvor kulturminister Per Stig Møller holdt en tale for idrætsudøverne, deres trænere og formænd for deres idrætsforbund .

De danske VM-sølvvindere i toerkajak på marathondistancen, Jeanette Løvborg og Birgit Pontoppidan blev således også hyldet.

I sin tale kom kulturministeren ind på det at vinde, hvad en vinder er, og hvad er det, der gør, at man bliver til en vinder.

- Nogle sejre er bedre end andre, men der ligger et stort slid bag enhver sejr, hvor morgenkaffen skiftes ud med en løbetur, gåturen bliver til en times vægtløftning, og vinen skiftes ud med syntetisk læskedrik, som Per Stig Møller underfundigt formulerede det.

Kulturministeren udtrykte samtidig en stor tak til alle idrætsudøverne for at yde en stor indsats for deres klub, by, region og land på den internationale sportsscene.

Medaljereceptionen fandt sted i Dansk Arkitektur Center og de inviterede var elitesportsudøvere, der har vundet medalje ved enten VM eller EM i 2010.