30. december 2010

Kraftcenter Gladsaxe markerer sig med flotte resultater

Sæsonen 2010 har været et fantastisk år for sammenslutningen af Gladsaxeklubberne 361, Nybro-Furå og Gladsaxe Kano- Kajakklub (Skovshoved), fremgår det af Kraftcenter Gladsaxes seneste årsberetning.

Fremgangen kan noteres både på resultatsiden men også i den daglige organisering og udviklingen af roere og klubber.

For tre år siden startede en ny generation af kajakroere på KCG, og det er stammen af disse roere, som i dag ligger og kæmper om medaljer til de store internationale stævner.

Med en seriøs og veluddannet trænerstab, folk på sidelinjen der ofrer mange frivillige timer samt økonomisk fundering fra Gladsaxe Kommune udgør KCG idag et semiprofessionelt tilbud til de seriøse kajakroere.

Et tilbageblik på 2010-sæsonen rummer mange flotte resultater både nationalt og internationalt. Det flotteste juniorresultat på sprintdistancerne var Mads Kerns EM bronze til U18 EM i Moskva, fremgår det af årsberetningen.

Her opnåede Mads Kern sammen med sin toermakker en sensationel bronzemedalje på 1.000 meter toerkajak med Rasmus Jørgensen fra Silkeborg.

Ved samme EM formåede Kåre Holm Thomsen at vise sit internationale niveau ved at erobre 7. pladsen i 200 meter enerkajak.

Endvidere lykkedes det William Axelsen at blive udtaget til U23 EM sammen med sin toermakker på 1000 meter og 500 meter distancen.

Mandskabet blev desværre ramt af sygdom i perioden op til EM, men formåede alligevel at placere sig som den 11. bedste båd i Europa, hvilket er imponerende Williams Axelsens unge alder på 19 år taget in mente.

Ida Willumsen opnåede på flotteste vis at blive udtaget til Ungdoms OL i Singapore. Her fik Ida sig en oplevelse for livet, og en flot placering som nr. 12 i to forskellige discipliner.

De nordiske mesterskaber for U16, U18 og U21 var en stor succes for KCG. Med 11 udtagede roere, udgjorde KCG en stor andel af det danske landshold.

I U21 klassen opnåede KCG disse flotte resultater:

William Axelsen 3 x Guld og 3 x Sølv
Johannes Pehrson 2 x Bronze
Martin Kaufmanas 2 x Bronze

I U18 klassen blev det til følgende medaljer:

Mads Kern 5 x Guld
Thomas Skyum 1 x Guld og 1 x Sølv
Kåre Holm Thomsen 3 x Sølv

I U16 klassen sikrede KCG sig yderligere medaljer:

Emilie Rosenkilde 2 x Sølv og 2 x Bronze
Louise Madsen 1 x Sølv
Thomas Mogensen 1 x Sølv
Morten Ebbesen 1 x Bronze

Udover de ovennævnte resultater formåede kanoroeren Alexsander Papadopoulos at imponere landstræneren så meget, at han blev udtaget til et stort internationalt stævne i Italien, hvor han han formåede at padle sig til to bronzemedaljer på 1000 meter i enerkano.

Til samme stævne tog William Axelsen, Kåre Holm Thomsen og Mads Kern sig af guldet på deres respektive distancer.

Foruden de mangle flotte resultater på sprintsiden, kunne KCG notere flotte resultater på marathondistancerne.

Birgit Pontoppidan formåede endnu engang at vise omverdenen, hvilket format hun var gjort af og imponerede alt og alle ved, sammen med hendes K2-makker, at vinde VM sølv i Spanien sammen med Silkeborg Jeanette Løvborg. I sæsonens løb blev det desuden yderligere til to World Cup sejre til mandskabet.

Lasse Foged formåede ligeledes at vise, at han høre til blandt verdens eliten i marathon kanoroning. Efter de 33 km roning i seniorklassen kom Lasse ind som nr. 6.

Til VM marathon var Thomas Skyum ligeledes udtaget i juniorklassen. Sammen med hans makker opnåede mandskabet en 12. plads.

Vi har nu fået en elitegruppe på 5-6 roere, der gerne skulle blive så gode, at de kan blive optaget på elitecenteret, og derved få daglig supervisering af landstræneren, inden for 2-3 år, vurderer KCG afslutningsvis i årsberetningen.

Udover denne elitegruppe har KCG 10-15 roere, der er fast inventar på de respektive landshold samt en udviklingsgruppe på 5-7 roere, der er ved at udvikle sig til at kunne opnå udtagelse til landsholdet.