7. maj 2012

Kajakroere fås nu som samlekort



DR, Team Danmark og Danmarks Idræts-Forbund har netop udgivet 197 samletkort, som man håber bliver et af sommerens store samleobjekter - en OL-samlemappe og OL-samlekort med billeder og informationer om de danske OL-atleter i London.

Kortene bliver solgt i pakker, og man kan så samle dem som de kendte fodboldkort. Derudover har OL-kortene også et spilelement - ligesom de gode gamle bilkort. I stedet for kilometer i timen og kubik kan man dyste i kategorier som OL-deltagernes styrke, udholdenhed, teknik og taktik, men også læse mere om forbundene i Danmarks Idræts-Forbund eller få en OL-tatovering.

I første omgang er der trykt en million samlekort, og for hver solgt kortpakke går der en krone til at gøre unge OL-talenter endnu bedre, så de forhåbentlig er klar til at kæmpe for guld til Danmark ved OL i Brasilien i 2016. 

Kortene bliver solgt i en række butikker, blandt andet flere af Dansk Supermarkeds butikker, hos boghandlere og legetøjsbutikker.

Samlekortene sælges i poser med fem kort for 15 kroner. For den pris får du endda også en OL-tatovering, der ikke kan købes andre steder. Du kan desuden købe en samlemappe som har plads til samtlige kort - mappen koste 50 kroner.

Ser man nærmere på René Poulsens OL-kort, så kan man læse at han tidligere også har dyrket både skydning, gymnastik og badminton!

Det er den tidligere danske landstræner i kano og kajak Morten Schram Rodtwitt, der har været med til at udvikle konceptet.

- Målet med samlekortene er blandt andet at nå ud til målgrupper, der ellers har været svære at nå med OL-budskabet – for eksempel børnene. Danmark har en lang række verdensklasseatleter, som vi er rigtig stolte af, og som er forbilleder for de tusindevis af børn og unge, der dyrker idræt i vores klubber og foreninger. Med OL-kortene vil vi profilere OL-holdet - hele Danmarks landshold,” siger han.

Morten Schram Rodtwitt er idag olympisk konsulent i DIF.