7. maj 2012

Casper Nielsen: De andre skal ro op til deres bedste for at slå os


Casper og Lasse Nielsen er klar til European Olympic Qualifier
stævnet i Polen. Foto: Das Büro for Team Danmark.

European Olympic Qualifier i polske Poznan danner den 16. og 17. maj 2012 rammen om kampen om de sidste danske OL-billetter i kajak. Her er den danske toerkajak med Casper Nielsen og Lasse Nielsen med som eneste danske båd. 

De øvrige danske OL-pladser blev roet hjem sidste år ved VM i Ungarn, og European Olympic Qualifier er sidste mulighed for selv at kvalificere sig til OL. 

 - Vi har trænet rigtig godt hele vinteren, og føler os godt roende, så vi tager til Polen med en stor tro på at vores bedste løb er nok til at kunne vinde, siger Casper Nielsen.

- Vi har begyndt en nedtrapningsperiode, hvor træningen har stået på kort men meget intensiv træning. Vi har også lavet en del mere kvalitetssprinttræning og noget raceplantræning, fortæller han.


- Der er ikke nogen tvivl om, at vi i Polen er oppe mod nogle verdensklassebåde, der vil det lige så meget som os. Så vi skal ro op til vores bedste for at slå dem. Men de skal også ro op til deres bedste for at slå os, lyder det klart fra Gladsaxe-roeren.

Casper Nielsen vurderer på forhånd, at de største konkurrenter ved European Olympic Qualifier bliver Spanien, Serbien, Sverige, Ungarn og Rusland,  

- Hvis vi vinder i Polen, er vi klar til OL, og skal lave den perfekte træningsplan sammen med landstræneren, så vi rammer vores bedste præstation til OL, siger Casper Nielsen.

- Vinder vi ikke i Polen, skal vi håbe på, at de andre lande laver nogle holdudtagelser, der kan frigive en ekstra plads, som falder tilbage på VM. 

- Vi vil træne videre indtil den endelige liste med udtagelserne er lavet. Vi er i princippet de næste i køen på VM-listen, da Ungarn allerede har syv personer udtaget, og det kun er muligt at have otte med, forklarer han.

-  Det er altså lidt lotteri og et kæmpe puslespil der skal gå op, fortæller Casper Nielsen inden det går løs i Poznan om knap 10 dage.