13. februar 2012

OL: Dorney Lake er ved at være klar til kajakroerne

De danske landsholdsroere er godt i gang med forberedelserne til sommerens
OL på Dorney Lake lidt udenfor London. Foto: Michael Cederquist

Med lidt over seks måneder igen til de Olympiske Lege, er Dorney Lake næsten klar til at være vært for sprintkonkurrencerne. På den i alt 2200 m lange bane, som hører til Eton College, vil vi se 248 atleter på distancer fra 200 meter til 1000 meter i perioden 6. til 11. august.

De tilskuervenlige 200m løb vil samtidig få olympisk debut.

Arealerne omkring Dorney Lake har måttet undergå store ændringer for at blive klar til olympiaden i London.

Det omfatter bl.a. oprettelsen af ​​en separat afroningsbane bane, en 50 m bro over søen til køretøjer og fodgængere. Opførelsen af ​​tilskuertribunerne vil begynde i marts.

En af de største udfordringer for arrangørerne bliver de ca. 30.000 tilskuere. Søen ligger ca. 40 km. fra London og 25 km. fra Henley i isolerede omgivelser i nærheden af ​​en række små landsbyer.

Der vil ikke være offentlig transport til stedet. Alle tilskuere vil istedet skulle rejse til rostadion med busser fra en række af park-and-ride centre.

De fleste af OL-deltagerne skal bo i en olympisk landsby oprettet på Royal Holloway College i Egham.

Det tyske kajakikon Birgit Fischer, der har vundet otte OL-guldmedaljer og imponerende 28 VM titler har mulighed for at sætte en bemærkselsværdig rekord ved OL. Hun satser på et comeback i London 2012, hvor hun vil være 50 år gammel.

Fischer har den ære at være både den yngste og ældste olympiske kajakvinder efter at have vundet sin første guldmedalje ved Moskva 1980 som 18-år gammel og hendes sidste guld i Athen 2004, hvor hun var 42 år gammel.

Skulle Fischer lykkedes med kvalifikationen vil hun blive den første tyske sportsudøver, der har deltage i syv Olympiske Lege. Hun har to gange repræsenteret Østtyskland i 1980 og 1988, men missede Los Angeles 1984 OL, efter at landet boykottede begivenheden.

Otte danske roere satser på deltagelse i de Olympiske Lege i London 2012: Casper Nielsen, Emil Stær, Henriette Engel Hansen, Jimmy Bøjelsen, Kasper Bleibach, Kim Wraae, Lasse Nielsen og René Poulsen