18. januar 2011

Nyt trænerteam skal stå i spidsen for det danske kajaklandshold


Australieren Martin Hunter (tv) bliver ny dansk landstræner. (Foto fra Facebook)

Et nyt trænerteam skal stå i spidsen for de bedste danske kajakroere frem mod OL i 2012. Det nye landstræner-team består af danske Martin Hald (nederste billede i blå trøje) og australieren Martin Hunter, og deres første opgave er at intensivere forberedelserne frem mod OL-kvalifikationen i august 2011.

Det nye landstrænerteam med Hald og Hunter sikrer, at de bedste danske roeres daglige træning tager afsæt i den nyeste viden og bygger på internationale erfaringer. Trænerteamet komplementerer hinanden godt, idet de tilsammen har den nyeste forskningsbaserede viden og årelang erfaring med at udvikle verdensklasse atleter.

De nye kompetencer vil sammen med en ny teamstruktur, hvor også Team Danmarks ekspertise inddrages yderligere, betyde, at de danske kajakroere får optimeret deres forberedelser frem mod den afgørende OL-kvalifikation, der finder sted ved VM 18.- 21 august i Ungarn.

Det var derfor en glad sportschef for Dansk Kano og Kajak Forbund, der i dag kunne præsentere det nye trænerteam:

”Vi har i øjeblikket et fantastisk roer-materiale og med en gennemsnitsalder på omkring 25 år på Elitecentret har roerne også den fornødne rutine til at tage det sidste skridt helt op i den absolutte verdenselite. Vi indfører en ny teambaseret struktur, hvor vi inddrager flere kompetencer i en samlet indsats, som vi målretter mod de 10 roeres individuelle specialisering på enten 200m, 500m eller 1000m.

Det er en arbejdsform, der skal sikre flere timers superviseret træning i kajakkerne og sparing på landjorden. Med det nye landstrænerteam kan vi i endnu højere grad sikre, at de rutinerede og kompetente roere får den individuelle støtte og træning, der gør, at de kan præstere deres optimale i London,” siger sportschef i DKF Mikkel Von Seelen.

Den nye landstræner, Martin Hunter, der sidste år førte svenske Anders Gustafsson til verdensmesterskabet, glæder sig til samarbejdet med de danske top-roere: “Jeg har fulgt de danske roere tæt i de seneste år, og gruppen har et enormt potentiale.

Jeg vil komme med nogle nye idéer til at videreudvikle elitemiljøet og den daglige træning i Bagsværd, og jeg ser frem til en meget intens men også givende periode op til den olympiske kvalifikation i august. Jeg tvivler ikke på, at vi i fællesskab kan få kvalificeret flertallet af de danske både til OL,” siger den nye landstræner.

Det nye landstrænerteam afløser Thor Nielsen, der fratræder efter 3½ år ansættelse med 2 EM guldmedaljer og OL sølvmedaljen fra Beijng 2008 som det fornemme bevis for en vigtigt indsats for kajaksporten. (DKF pressemeddelelse).


Martin Hald (i blåt) bliver ny assisterende landstræner. Foto fra Facebook.