21. oktober 2010

René Poulsen og Henriette Engel forbereder sig i Florida


René Poulsen tager en måned til Florida. Foto: Jens Thybo.

November er normalt en stille måned for de danske kajakroere. I år bliver det anderledes for de danske landsholdsroere René Poulsen og Henriette Engel Hansen.

De drager nemlig til det noget lunere klima i Florida i USA på en hård træningslejr i selskab med flere af deres internationale konkurrenter. Henriette Engel Hansens træningslejr strækker sig over perioden fra 13. november til 4. december, og René Poulsen er i Florida i knap en måned.

Det canadiske landshold er med i Florida sammen med nogle af de bedste roere fra Norge, Sverige og Finland. Desuden træner også to kvindelige roere fra Holland og en roer fra Canada i The Pines Resort i samme periode.

De danske landsholdsroere kender i forvejen området The Pines Resort fra tidligere forårstræningslejre. Rofarvandet er en 7,5 km. lang kanal.


Træningslejren i Florida bliver første forberedelse frem mod 2011-sæsonen.

René Poulsen vandt i 2010 EM-bronze og blev nummer fire ved VM i 1000 meter enerkajak. En kvalifikation til OL i London i 2012 kræver en top 8 placering ved VM i næste sæson.

Henriette Engel Hansen kvalificerede sig til A-finalen på den olympiske distance 500 meter ved VM i 2010. Her blev det til en ottende plads, og det er præcis de 8 bedste, som kan hente OL-billet ved VM 2011.