22. april 2013

Kendte ansigter på skammelen ved årets første kajaktest

Copenhagen Spring Regatta på Bagsværd sø udgjorde i weekenden rammen for årets første test af de danske kajakroere efter en lang vintertræning herhjemme og i udlandet.

I seniorklassen var der hos herrerne kendte ansigter på skammelen, da Rene Holten Poulsen vandt K1 1000 meter foran Emil Stær med lidt over 3 sekunder. Trediebedste dansker blev Nils Boe fra Maribo, der roede sig ind på en 5. plads. I år satser René Poulsen på at ro sin K1 1000m og målet er en medalje til VM i Duisburg.

René Holten Poulsen også vandt K1 500 meter foran Barry Watkins, mens William Nordahl blev nr. 3. Jimmy Bøjesen tog sig af 4. pladsen.

På den korte 200 meter distance blev det hele afgjort på 36,86 sekunder, da Petter Öström fra Sverige vandt med 1/100 foran Casper Nielsen fra Gladsaxe. Næstbedste dansker blev Lasse Nielsen, der kom ind på en 4. plads 37.61 mens Kasper Bleibach blev nr. 5 og Lasse Bro Madsen nummer 6.  Jimmy Bøjesen tog sig af 7. pladsen.

I herrernes toerkajak var det en ny spændende konstellation med René Poulsen og Nils Boe begge Maribo, der med knap 5 sekunder vandt 1000 meter distancen foran Martin Larsen og Jesper Beer.

I herrernes K2 500 meter  vandt norske Eivind Vold og Lars Magne Ullvang foran danske Jeppe Jensby og Troels Lund med 1/100 sekunds forspring. Martin Larsen og Jesper Beer blev nr. 3.

I K2 200 meter kom Lasse og Casper Nielsen først i mål foran Sverige.

Brødrene Nielsen har valgt at fortsætte karrieren lidt endnu. Lasse Nielsen havde et uheld i efteråret og fik revet skulderen af led og har været igennem et langt genoptræningsforløb. Men heldigvis er skaden god igen, kunne man konstatere efter weekendens test på Bagsværd sø.

I kvindernes K1 200 meter var det igen kendte ansigter, der var med fremme, og som ventet blev det en kamp mellem Henriette Engel Hansen og Anne Nielsen. 361-roeren Henriette Engel Hansen kom først i i mål i tiden 43,88, mens Anne Nielsens roede ind over stregen i 44.40 sekunder. Trediebedste dansker blev Lisa Rørhauge på 5. pladsen.

På 500 meter distancen var det igen Henriette Engel Hansen, der løb med sejren i K1, mens Anne Nielsen og Amalie Thomsen tog sig af henholdsvis 2. og 3. pladsen.

I kvindernes toerkajak vandt Anne Nielsen og Ida Villumsen K2 200 meter i tiden 41.16 sekunder foran Henriette Engel Hansen og Lisa Rørhauge, der brugte 1/10 sekund mere.