5. april 2013

Troels Lund: Hemmeligheden er hårdt arbejde

Troels Lund blev årets fund 2012 på Amager
og er nu ved at være klar til sæsonstarten efter 3 uger i Portugal. Foto: FB
For nylig blev Troels Lund kåret som årets idrætsfund på Amager, og snart er det 19-årige kajaktalent klar til sæsonstarten efter 3 ugers træningslejr i Milfontes i Portugal.

Troels fik sit internationale gennembrud, da han på 500-meter distancen roede sig til en U18 EM-bronzemedalje i toerkajak med makkeren Kasper Stig Henriksen.

Hos seniorerne blev de nummer fire på 500-meteren i konkurrence med tre danske deltagere fra OL i London.

I år vil han satse mere bredt og forhåbentlig udvikle sin 1000 meter.

- For den kommende sæson bliver fokus at få lov til at blive prøvet af ved EM igen. Men denne gang som seniorroer og eventuelt at blive udtaget til World Cups, fortæller han.

Udover det tager jeg det, som det kommer. Jeg er første års senior, og jeg bliver nød til at have en forventning om et stort niveauskift, siger han.

Forberedelserne er dog som altid grundige.

Træningslejren i Milfontes er en samlet tur mellem KCK og KCG, hvor KCK har både Mette Barfod og Lasse Foged som trænere, og KCG har Kim Wraae med, fortæller han. Træningen i Portugal afsluttes på søndag.

Hans "hemmelige" plan er baseret på hårdt arbejde.

Hvis man ikke kan lide at stå tidligt op og træne hver morgen, så kan man godt glemme det, forklarede han, da han blev kåret som årets idrætsfund på Amager for nylig.

Vintersæsonen 2013 startede fornemt med en DM-sølvmedalje på 200 meter i ergometer, og nu  går det snart løs herhjemme igen på vandet.