2. december 2012

Første senior landsholdssamling med mange nye ansigter

Foto: DKF / Martin Hald.

Elitecenterstrukturen har set nogle forandringer i dette efterår, hvoraf de fleste så småt er ved at træde i kraft, fortæller landstræner Martin Hald til "Kajaksporten i fokus".

- Vi har ønsket at lave nogle omstruktureringer omkring elitecenterarbejdet, der skal være med til at styrke træningsmiljøet og sikre en fortsat sportslig udvikling af både seniorlandsholdet samt de bedste U23 landsholdsroere. 

Ved opstarten på 2013 sæsonen, har Martin Hald og René Olsen tilbudt en gruppe roere at flytte al deres træning på Elitecenteret. 

- Vi ser et stort potentiale i flere af de unge roere, og derfor skal de have tilbuddet om få en hverdag sammen med nogle af bedste i verden og se, hvor meget der skal til, før man når et olympisk niveau.

I første omgang drejer det sig om roerne  Anne Nielsen/Vejle, Emilie Rosenkilde, Skovshoved, Mads Kern/Skovshoved, Martin Larsen/Sorø og William Nordahl/Gladsaxe, siger Martin Hald.

Troels Lund træner også pt. med 2 gange om ugen.

Foto: Martin Hald / DKF
Senior bruttolandsholdet har været samlet for første gang i denne weekend. Truppen tæller både de roere der har deres dagligdag på Elitecenteret, samt roere fra provinsen. Samlingen talte udover tre pas på vandet i mandskabsbåde også sprint træning i svømmehallen, samt en Workshop med Team Danmarks Sportpsykolog Greg Diment omkring en Elitekultur. 

Desuden var der ved samlingen besøg af DKF´s nye sportschef Bo Vestergaard, der tiltræder 1. januar 2013.

René og jeg har haft en meget udbyttesrig weekend med holdet. Vi har set nogle spændende konstellationer i mandskabsbåde og taget hul på en snak om fremtidens hold og hvilke kulturer og værdier, det skal bygges på. Det ser ud til. at vi kan gå en meget spændende olympiade i møde. Der er nu et helt hold af piger, der virker ufravigelig i deres indstilling til træningen og samtidig går godt i spænd sammen, fortæller Martin Hald.

Der blev roet mandskabsbåde med to ropas i går og et i dag. Holdet denne weekend var:

Lasse Nielsen
Casper Nielsen
Kasper Bleibach
Emil Stær
Jimmy Bøjesen
Mads Kern
Emilie Rosenkilde
Martin Larsen
Emma Jørgensen
Emilie Ahmt Petersen
Amalie Thomsen
Ida Villumsen
Katrine Græsbøll
Anne Nielsen
Troels Lund
Jesper Beer
Kasper Stig Henriksen
Jeppe Jensby