20. april 2012

I weekenden starter OL-sæsonen for det danske kajak-landshold

Jimmy Bøjesen er med, når der i weekenden
dystes i K1 200 meter på Bagsværd sø.
Foto: Das Büro for Team Danmark.
Danmark er allerede sikret seks pladser til OL om 99 dage. Det er dog ikke fastsat, hvem der skal besætte de fem af de seks pladser. Kampen om de eftertragtede OL-pladser bliver indledt ved sæsonens første stævne “Copenhagen Spring Regatta”, som afvikles den 21. - 22. april på Bagsværd sø, skriver Dansk Kano og Kajak Forbund i en pressemeddelelse.

Den mest direkte dyst om OL pladser bliver på herrernes enerkajak over 200 meter.

Finalen på søndag klokken 12.28 i lige netop denne distance er den første ud af tre stævner, hvor det afgøres ved en simpel “bedst ud af tre” hvem Danmark stiller med i London til august. Jimmy Bøjesen er sikret at få lov til at stille til alle tre udtagelsesstævner, mens det nok især bliver Kasper Bleibach og Casper Nielsen, der skal kæmpe om den sidste plads til de to sidste stævner.

Stævnet har ud over den samlede danske elite også deltagelse fra Norge og Sverige. Blandt andet kommer de to tidligere olympiske mestre Eirik Veraas Larsen fra Norge og Marcus Oscarsson fra Sverige. Derved bliver finalen i enerkajak 1000 meter(søndag klokken 14.44) lidt af et “giganternes brag” hvor de to ovennævnte skal udfordre især vores egen René Holten Poulsen, som de sidste par år har været blandt de stærkeste i verden på distancen.

Danmark kvalificerede i august 2011 en firerkajak til OL. Den skal for første gang i ilden siden kvalifikationen. Landstrænerne Martin Hald og Martin Hunter, har holdt fast i sammensætningen, så det fortsat er Kim Wraae, René Holten Poulsen, Emil Stær og Kasper Bleibach som sidder i båden til dette stævne.

De skulle naturligvis gerne lave en overbevisende præstation i weekendens K4 løb, som er sidste løb søndag klokken 16.20, skriver DKF i pressemeddelelsen.