12. september 2011

Landsholdsroere vandt Tour de Gudenaa

587 roere var med ved årets Tour de Gudenaa og de danske marathonlandsholdsroere tog godt for sig af medaljerne i seniorklasserne.

René Olsen fra Maribo, der også er nykåret dansk mester, vandt herre senior enerkajak over 120 km i tiden 7.52.04, mens Nicolaj Blach fra Skanderborg blev nummer tre i klassen i 8.15.58.

- Jeg er glad for at have slået Thor Nielsens rekord fra 1998 med over 8 minutter, skriver René Olsen på Twitter om årets 120 km. lange løb.

I kvindernes toerkajak over 87 km. vandt de danske mestre Sofie A. Jørgensen, Maribo og makkeren Birgit Pontoppidan fra Gladsaxe TDG 2011 i tiden 6.17.51. Det var samtidig 11. gang, at Birgit Pontoppidan gennemførte det traditionsrige løb.

Næste store opgave for René Olsen, Birgit Pontoppidan og Sofie Aastrand Olsen bliver deltagelsen i VM marathon i Singapore til oktober.

Hos herrerne deltager René Olsen ved VM i enerkajak, mens der hos kvinderne er VM-deltagelse i både ener- og toerkajak.