29. august 2010

Birgit Pontoppidan og Jeanette Løvborg klar til VM i kajak

Man kan næsten ikke andet end bøje sig i støvet for Gladsaxes Birgit Pontoppidan og Silkeborgs Jeanette Løvborg. De to kajakpiger har med syvtommersøm slået sig ind i verdenseliten på de lange distancer.

Gennembruddet kom sidste år, hvor parret sammen sikrede sig titlen som europamestre i toerkajak på marathondistancen. I år har makkerparret vundet to World Cup stævner i Tjekkiet og Tyskland.

Efter denne weekends danske mesterskaber på marathondistancen i Viborg er udtagelsen til VM marathon i toerkajak i næste måned nu kommet i hus.

Ved de danske mesterskaber sikrede parret sig søndag DM-guld i kvindernes toerkajak over 27 km.

Samtidig tog de sig lørdag af de to første pladser individuelt, da Jeanette Løvborg her vandt guld knap halvandet minut foran Birgit Pontoppidan på samme distance.

- De danske mesterskaber er altid et af sæsonens vigtige mål, og i år måtte vi jo melde afbud til DM på sprinterdistancerne i sidste måned, da vi roede World Cup stævne i Tyskland samtidig, fortæller Birgit Pontoppidan.

Med to World Cup sejre i bagagen i denne sæson, har de to kvinder et rigtig godt udgangspunkt ved VM marathon i næste måned.

- Selv om vi har vundet to World Cup stævner i denne sæson, ved vi godt, at konkurrencen ved verdensmesterskaberne bliver endnu hårdere.

Vores mål ved VM er alligevel en placering i top 5, men det kan godt være, at en medalje også er indenfor rækkevidde, vurderer hun.

Verdensmesterskaberne i marathonkajak afvikles 24. - 26. september i Banyoles i Spanien.