28. maj 2015

Henriette og Emma i kamp mod de olympiske mestre i K2 500 meter

Ved World Cup 2 i Duisburg blev den danske toer med Henriette Engel Hansen og Emma Aastrand Jørgensen i sidste weekend placeret lige udenfor medaljerækken i kvindernes 500 meter. En placering danskerne alligevel var ganske tilfredse med.

Nu gælder det så World Cup 3 på hjemmebane i København.

Henriette Engel Hansen og Emma Aastrand Jørgensen

Hviderusland og Polen, der hentede guld og sølv ved World Cup 2 er imidlertid ikke med ved World Cuppen i København.

Derimod skal den danske båd forsøge at holde trit med med en forstærket tysk båd bestående af de olympiske mestre på distancen  Franziska Weber og Tina Dietze.

Franziska Weber erstatter i København Sabrina Hering i forhold til sidste World Cup stævne, hvor Tyskland tog bronze i Duisburg.


 Franziska Weber (tv) og Tina Dietze.

Traditionelt stærke Ungarn stiler i København med Boroka Braun og Agnes Szabo i den ene båd og Eszter Malcsiner og Rita Katrinecz i den anden båd. Ungarns stærke kort Anna Karasz og Ninetta Vad, der vandt World Cup 1 i Portugal, kommer ikke til start i København.

På hjemmebanen Bagsværd sø synes et godt dansk resultat i weekenden således at være inden for rækkevidde, selv om de tyske kvinder traditionelt har for vane at hente stakkevis af medaljer hjem ved internationale mesterskaber.