18. januar 2013

Ny kraftcenterstruktur på vej - Silkeborg og Maribo bliver superkraftcentre

Foto: Jens Thybo


Dansk Kano og Kajak Forbund udsendte i september 2012 et oplæg til en ny kraftcenterstruktur. Kajaksporten i fokus erfarer, at planerne nu er blevet konkretiseret.

DKF's bestyrelse har på sit møde den 13. januar vedtaget principperne for den fremtidige kraftcenterstruktur og går nu i dialog med Team Danmark om disse.

På baggrund af input fra de nuværende kraftcentre, har DKFs eliteansvarlige afholdt møder med kraftcentrenes ledelser for at drøfte deres potentialer samt lytte til hvordan ledelserne ellers så på oplægget og situationen i al almindelighed.

På den baggrund indstillede DKF´s eliteansvarlige Jan Darfelt til DKFs bestyrelse, at Maribo Kajakklub og Silkeborg Kajak Klub indstilles til ”Super kraftcentre” pr. 1/1 2013 og at der i forlængelse heraf forhandles et individuelt tilskud til de to superkraftcentre.

De øvrige kraftcentre ønskede enten en længere periode til at drøfte indholdet og perspektiverne i oplægget eller de ønskede en længere fase før end de var klar til at opfylde betingelserne i oplægget. Enkelte meldte ud at de ikke ville kunne leve op til vilkårene i oplægget.

Med baggrund i dette indstillede Jan Darfelt, at der nu forhandles et individuelt tilskud med de øvrige kraftcentre for 2013, således at disse kraftcentre fortsætter uændret, idet der dog i drøftelserne med Vallensbæk og Gladsaxe indgår drøftelser om start af superkraftcenter fra 1/1 2014.

Med baggrund i ovennævnte foreslår Jan Darfelt, at DKF arbejder mod en kraftcenterstruktur pr. 1/1 2014,
der har i alt 4 superkraftcentre – Maribo, Silkeborg, Vallensbæk og Gladsaxe.

Disse superkraftcentre skal således som udgangspunkt have en fuldtidsansat træner, samt på forskellig måde leve op til de yderligere opgaver som er omtalt i oplægget omkring superkraftcentre.

Yderligere indstilles Vejle Kajakklub og Kraftcenter Vest (Pagaj Holstebro og Struer Kajakklub) til at fortsætte uændret som kraftcentre, idet det forudsættes at Kraftcenter Vest har et tæt koordineret samarbejde med Silkeborg. Indholdet af aftalerne med disse to kraftcentre aftales individuelt.

Det indstilles tillige, at tilskud til Kraftcenter København ophører og at det samtidig foreslås, at
Skovshoved Roklub, Hellerup Kajakklub og Holte Roklub søger samarbejde med Kraftcenter
Gladsaxe og at Sundby Kajakklub, Kajakklubben Neptun og Hvidovre Kajakklub m.fl. søger
samarbejde med Vallensbæk.

Det anbefales at dette samarbejde styrkes gennem disse klubbers deltagelse i styregruppearbejdet, samt
at de indgår i en økonomisk fordeling, så de to superkraftcentre styrkes såvel via arbejdskraft/frivillige,
samt gennem styrkelse af den samlede økonomi i centrene.

Hvis der kan opnås enighed om en sådan fremtidig struktur vil DKF kunne bruge kræfterne på at
styrke og udvikle disse centre/organisationer, samt derudover styrke indsatsen omkring ATK-klubber
og dermed klubbernes interesse for at arbejde med børn, unge og konkurrenceidræt, lyder det fra Jan Darfelt.

DKF er pt. i en forhandlingsfase med Team Danmark omkring økonomien til elitearbejdet og den 28. januar 2013 afholdes møde med Team Danmarks direktør om midlerne til dette arbejde.
'