5. april 2011

Træningslejren i Florida kører planmæssigt for brødrene Nielsen

Resultaterne var ikke helt som ønsket for brødrene Casper og Lasse Nielsen fra Gladsaxe Kano- og Kajakklub i 2010. Det skal der ændres på, så nu trænes der intensivt i Melbourne, der ligger i Florida og ikke Australien.

- Vi har været på forårstræningslejr i Florida de seneste fem år med landsholdet. Grunden til, at vi netop opholder os her, er det gode og sikre vejr, siger Casper Nielsen.

- Vi valgte at tage herover to uger før resten af holdet. Både fordi vi havde muligheden (i forhold til job og studie), men også fordi Lasses albue ikke har været testet på vandet efter operationen i efteråret. Det er heldigvis gået utroligt godt, og han har kunnet træne 100% med uden smerter.

Det er et utroligt attraktivt sted for kajakroere. Landshold fra Norge, Sverige, Finland, Irland og Canada Opholder sig her hvert år.

- Alt går efter planen. Vi har trænet utroligt hårdt med en ugentlig træningsmængde på omkring 22 timer.

Efter fem uger med hård træning, har vi nu en lidt mere rolig uge, så vi er klar til give den en ekstra skalle de sidste to uger. Samtidig har vi fået en fysioterapeut fra Team Danmark herover for at behandle vores efterhånden ret trætte kroppe.

- Vi føler begge, at vi har et rigtig godt udgangspunkt før den kommende sæson. Vi har gennem vinteren haft fokus på at stige i kropsvægt,og vi har trænet hårdt i vægtlokalet, så vi til VM i august forhåbentlig har et par kg muskler mere end sidste år.

Udover det, så har vi eksperimenteret lidt med vores udstyr for at optimere vores konkurrencehastighed, siger Casper Nielsen.

Tekst: Niels Rasmussen, Gladsaxebladet.