28. april 2011

Træningshilsen fra Sabaudia i Italien

Nikolaj Dagnæs fra Silkeborg er for tiden på træningslejr i Italien.
Foto: Anna Willerslev
Nikolaj Dagnæs og Lars Damgaard fra Silkeborg er i forbindelse med den danske firerkajak på træningslejr i Sabaudia i Italien sammen med andre roere, og den første træningsuge er nu veloverstået.

Samlet set er det blevet til ca. 20 timers træning, der har været meget blandet med forskellige intensiteter i både ener-, toer og firerkajak, fortæller Lars Damgaard til Silkeborg Kajakklubs hjemmeside. De hårdeste dage har budt på tre gange kajaktræning afsluttet med en times vægttræning.

Den første uge bød også på 2 x 1000m K1 test, hvor løbsdisponeringer blev afprøvet forud for årets testregatta, fortæller han.

Forholdene hernede er ganske fine. Vi bor på et fire-stjernet hotel direkte ned til Middelhavet, hvor solnedgangen kan ses på skyfrie dage.

Hotellet ligger ca. 1,5 km fra klubben, hvor bådene ligger. Vi har lejet cykler til transporten. Alt kajaktræningen foregår på en saltvandssø tæt på havet. Søen er godt 6 km lang og har et par vige, hvor man også kan ro ind. Der er bøjerækker til banetræning i alle vige samt på det længste stræk.

Nu venter en uge mere med masser af træning. Det er om at give den gas. Landstræneren kom i onsdags og der vil blive udtaget en K4 forud for testregattaen på Bagsværd Sø blot en uge efter hjemkomst, fortæller Lars Damgaard.