6. marts 2011

Knap 75 eliteroere blev testet i Silkeborg

Sportschef Mikkel von Seelen var meget tilfreds med udbyttet
af weekendens store testsamling i Silkeborg.
Omkring 35 seniorer, 20 U18- roere og 20 U16-roere deltog i denne weekend i forbundets storsamling i Silkeborg.

Lørdag skulle alle deltagere igennem 4 vægttest og 2 løbe-test i Silkeborghallerne og på Silkeborg Atletikstadion. Søndag stod den på C1 eller K1 200 meter test og en tilsvarende test i K1 over 2.000 meter.

- Der er flere gevinster ved samlingen her i weekenden. Langt de fleste er gengangere fra den tilsvarende samling i Vallensbæk i efteråret. Så det drejer sig meget om, at se på udviklingen i de parametre vi måler på, fortæller forbundets sportschef Mikkel von Seelen.

Og samlingen i Silkeborg forløb rigtig godt.

- På herre seniorsiden, er de største forbedringer tilsyneladende sket på udholdenhed styrke og på løb. Max løft er ca. det samme, men mange af roerne har også været på træningslejr lige op til testen, så det koster lidt på maxløftet, da de jo typisk har roet store mængder der, siger Mikkel von Seelen.

- Kvinderne havde lavet nogle gode forbedringer i max løft og også på vandet, kunne sportschefen tillige notere sig.

Alle elitecenterroere deltog med undtagelse af Kim Wraa, Lasse Nielsen og Casper Nielsen, der alle befinder sig på træningslejr i Florida. Derudover deltog Henriette Engel Hansen heller ikke i testsamlingen i weekenden. Også VM-sølvvinderen på marathon Birgit Pontoppidan manglede, da hun netop selv er taget på træningslejr i USA.

- I U18 og U16 klasserne var der gode forbedringer henover de fleste test, men det bør der også være i den aldersklasse. Alene deres fysiske udvikling vil sikre et fornuftigt fremskridt, forklarer sportschen.

Forbundet har samtidig masser af ros til Silkeborg Kajakklub, der stod bag den store samling endda i helt perfekt vejr, fortæller Mikkel von Seelen.