13. juni 2013

Dansk EM-optimisme


Når EM i kajak løber af stabelen fra i morgen fredag og til og med søndag i portugisiske Montemor-o-Velho, bliver det med et dansk sprintlandshold, der bobler af optimisme.

- Vores roere har vist gode takter og stigende formkurve ved de tre World Cups op til EM, så vi forventer at komme hjem med medaljer, siger DKF´s sportschef Bo Vestergaard.

De danske medaljehåb er René Holten Poulsen fra Maribo og Henriette Engel Hansen fra 361 i Lyngby.

- René Holten Poulsen forventer selv at tage medalje i alle de tre løb, han stiller op i. Det er på favoritdistancen 1.000 m, 500 m og 5.000 m. På 1.000 m går han efter guldet, for han vil gerne være den første danske EM-vinder på den olympiske distance siden legendariske Erik Hansen fra Holstebro i 1965.

- Henriettes medaljechance ligger på 1.000 m, hvor hun vandt distancen ved den sidste World Cup op til EM. På hendes favoritdistance, den olympiske 500 m er konkurrencen benhård, så her er målet en A-finale og en plads i top 5, mens hun på 200 m også kan blande sig, hvis hun rammer dagen. Desværre har
Henriette været plaget af lidt småforkølelse op til EM, men vi håber, hun bliver 100 procent klar, siger Bo
Vestergaard.

Danmark har yderligere fem roere med til EM. I toerkjak er to hold med, Jimmy Bøjesen fra Struer og Emil Stær fra Silkeborg på 500 m og William Axelsen fra Lyngby og Nils Boe fra Maribo på 1.000 m. Endelig stiller Kasper Bleibach fra Maribo op på 200 m.

- På 500 m går Jimmy og Emil efter en A-finale, og med de tider, de har præsteret ved World Cup,er det ikke umuligt for de to at blande sig i medaljestriden. William og Nils har også vist stigende formkurve, så en plads blandt de 10 bedste er en realistisk målsætning.

Endelig kan der vente en A-finale på Kasper Bleibach, men det bliver helt klart dagsformen, der gør udslaget på så kort en distance og i så stærkt et felt, som stiller op til EM.
På førstedagen fredag er der indledende heats og semifinaler på 500 m og 1.000 m distancerne.