21. februar 2013

Team Danmark støtter kajakroerne med bedre styrketræningsfaciliteter og midler til talentarbejdet

Team Danmark støtter i 2013 kajakroerne med 3.157.263 kr. mod 2.540.000 i 2012. Den øgede støtte går bl.a. til at skabe gode vægttræningsfaciliteter på elitecentret ved Bagsværd Sø, etablere fysioterapeutbehandling på elitecentret og til at give flere talenter mulighed for at træne på elitecentret.

”Det er fantastisk at få vægttræningsfaciliteter og fysioterapi på elitecentret. At få samlet tingene på ét sted giver en kæmpe fordel. Det gør det meget lettere at få dagligdagen til at gå op,” fortæller Henriette Engel Hansen, som har roet på kajak-landsholdet i en årrække og bl.a. opnåede en 7. plads ved OL i London. Samarbejdsaftalen styrker også talentudviklingen og samarbejdet mellem elitecenter og kraftcentre.

”Vi kan nu løfte talentudviklingen både regionalt på kraftcentrene og nationalt på elitecentret ved Bagsværd Sø. Vi kan give flere talenter adgang til elitemiljøet på elitecentret, hvor vi har en stærk elitekultur, som vi gerne vil videreføre til de store talenter, som er på vej frem, og til talentudviklingsmiljøerne på kraftcentrene,” siger sportschef i Dansk Kano og Kajak Forbund Bo Vestergaard.

Direktør for Team Danmark Michael Andersen er meget tilfreds med, at elitemiljøet på elitecentret ved Bagsværd Sø bliver forbedret: ”De danske kajakroere ligger stabilt i toppen af den internationale elite og har et stort potentiale. Det er en rigtig god investering, at vi sammen med Dansk Kano og Kajak Forbund skaber endnu bedre rammer og vilkår for den daglige træning. Derudover tror vi også på, at der er en stærk gruppe af kajak-piger på vej, som har evnen og viljen til at skabe internationale resultater på lidt længere sigt,” udtaler Michael Andersen.

Dansk Kano og Kajak Forbund indplaceres som Internationalt eliteforbund i Team Danmarks støttekoncept 2013-2016. Indplaceringen er udelukkende relateret til kajak sprint.

Den øgede støtte til Dansk Kano og Kajak Forbund vil desuden bidrage til flere trænertimer på elitecentret ved Bagsværd Sø og til etablering af to superkraftcentre i henholdsvis Maribo og Silkeborg.